Brevkasse

“Jeg hader mit liv. Jeg kan ikke mere, jeg vil bare gerne væk nu…”

“Jeg hader mit liv. Jeg kan ikke mere, jeg vil bare gerne væk nu…”

Kære Maja

Jeg er 14. Jeg siger det lige ud: jeg hader mit liv. jeg kan ikke mere, jeg vil bare gerne væk nu…
Men jeg vil ikke svigte min familie, og skuffe dem. Jeg er bange for at min mor er syg, og at hun vil bryde sammen uden mig.
Jeg har lige fået en veninde, og det vil jeg ikke fucke op..

Jeg har prøvet at cutte med en saks, men nåede ikke “igennem”. Jeg “vil” gerne have en spiseforstyrrelse. Jeg vil have folk ser mig, og at de får det dårligt med at holde mig uden for.
Min klasse er nogen (fucking) idioter, jeg hader dem!..

Min søster havde en depression og fik alt opmærksomheden fra mine forældre. Min mor vil have jeg sover inde hos hende. Det var nok det… (langt fra).

Fra mig


Svar:

Kære du

Tusind tak for dit brev, det må have været svært at skrive. Jeg er meget glad for, at du tager kontakt, da du virkelig har brug for hjælp hurtigst muligt. At du skriver, at du hader dit liv, har lyst til at skære i dig selv, få en spiseforstyrrelse, eller endda ikke vil være her mere, skal tages seriøst af alle omkring dig – også dig selv.

Jeg vil derfor råde dig til hurtigst muligt, at tage kontakt inde på vores hjemmeside, eller finde en af de andre rådgivningstilbud vi har under ”nyttige links”. Du kan også tage kontakt til ”Livslinjen”. Det er i hvert fald vigtigt, at du IKKE reagerer på dine umiddelbare impulser om at skade dig selv, men får talt med nogle, der kan være med til at bære den tunge byrde, du har på dine skuldre.

For det er ikke småting, du kæmper med. Du har haft en syg søster, og har en syg mor (har jeg forstået det rigtigt?), og har det rigtig svært i din klasse. Det er alle ting, der ville være nok i sig selv for de fleste mennesker, men du skal balancere det hele samtidig.

Hvordan det er, at have en syg søskende, er desværre et meget overset fænomen, hvor den raske søskende ofte bliver glemt. Dette kan få den raske søskende til at føle, at der ikke er plads til vedkommendes egne problemer, og at man skal kunne rumme meget svære følelser hele tiden.

At være søster eller bror til en syg søskende, får derfor mange til at glemme deres egne behov og følelser, og de ender til sidst med ikke at vide hvem de selv er. Man kan opleve et stort ønske, om hele tiden at ”please” og være ”det gode barn”, hvilket skaber et større og større pres, der til sidst kommer ud af kontrol. At have en syg forælder, kan forårsage det samme.

Det kan tyde på, at du nu har opbygget rigtig mange svære følelser og tanker, du skulle have haft hjælp til for længe siden.

Samtidig, har du det ikke godt i din klasse, hvilket også er rigtig svært, særligt i din alder. At være blevet upopulær, som du beskriver det, er rigtig ensomt, og man føler sig meget isoleret fra livet på skolen. Du har netop nu, rigtig meget brug for en støttende vennegruppe, der kan hjælpe dig igennem det svære, der sker derhjemme. Du har derfor ikke mange ”heller”, hvor du kan være dig selv, og få sænket skuldrene, hvilket gør din situation endnu mere svær for dig.

Noget af det, du har allermest brug for er at have et sted, hvor du kan give slip, være dig selv, blive accepteret som dig, og ikke hele tiden skulle tænke på store, tunge problemer. Har du overvejet at tage kontakt til nogle af de væresteder, der tilbydes i dit nærområde? Det er netop steder, hvor man kan finde tryghed og accept, og som hjælper én med at finde energi til det, der foregår derhjemme og i skolen.

Grunden til, at jeg ikke rådgiver mere specifikt er, at du har brug for meget mere hjælp, end det. Du har brug for at få talt ud om dine følelser med en professionel. Du har brug for en langt større indsats, og at komme væk fra noget af det, der er dårligt for dig. Du har brug for at finde ud af, hvordan du takler din hjemmesituation. Du skal ikke længere være hende, der hader sit liv mere.

Så, som jeg har skrevet i starten – hvor er det godt, at du tager kontakt! Der er bestemt plads til dig hos os i UngTerapi, og du bare kan ringe eller skrive. Ellers kan du fx kontakte ”Headspace” og/eller kontakte nogle af de lokale væresteder.

Jeg håber inderligt, at du vil gøre det, så du hurtigt kan få noget hjælp.

Rigtig meget held og lykke med det!

Maja

Maja Vain Gilbert
Maja Vain GilbertAutoriseret psykolog og stifter af UngTerapi
Jeg elsker at hjælpe unge med alt mellem himmel og jord. Spørg løs, og jeg vil gøre mig rigtig umage med at give dig et grundigt svar!

 

Skriv til Maja her!

 

Test dig selv - har du behov for psykologhjælp?

 

[Test dig selv]

Har du brug for en psykolog?

Lavt selvværd, nedtrykthed eller noget helt tredje?

Har du brug for psykologhjælp – Få svar på 1 minut!

Test dig selv

 

Tidligere Indlæg

By | 2019-06-24T09:52:30+00:00 juni 21st, 2018|

About the Author:

Autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi. Jeg er et nysgerrigt, glad og begejstret menneske, der elsker at være psykolog, OG arbejde med unge. Derudover elsker jeg også at skrive om alt muligt, jeg synes er vigtigt, og som jeg håber du måske kan inspireres lidt af!

COOKIES. Vi bruger dem, så siden fungerer som den skal. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk