Face-to-face-samtaler: Nu åbner vi stille og roligt op igen

D. 13. april 2020

Vi træder ind i uge 5 af C-krisen (tilgiv mig, hvis du synes det lyder dumt, men er så uendelig træt af at sige ”Corona”), og der er igen sket en del, der har indflydelse på os i UngTerapi.

Vi begynder nemlig (gudskelov) at se lidt mere fremad nu, på trods af at situationen jo stadig er alvorlig. Men vi er på vej ind i et mind-shift, hvor vi skal til at tænke mere i en bæredygtig praksis under C-krisen, og dermed hvordan vi alle får gjort de ting vi nu skal, samtidig med at smitten ikke går amok igen.

Vi har måtte erkende, at rigtig mange af vores klienter stadig har et stærkt ønske om ”face to face”- samtaler, og det forstår vi godt og respekterer fuldt ud. Mange kan særligt føle det grænseoverskridende at starte et nyt forløb op med en psykolog online, og har et stort ønske om at mødes nogle gange, før samtalerne tages i et online regi.

Derfor har vi truffet en vigtig beslutning om at begynde at udbyde flere og flere ”face to face”-samtaler.

Lokale til psykologsamtaler

Et af vores hyggelige lokaler på Strøget

Vi vil gøre hvad vi kan for at imødekomme efterspørgslen og vi erkender fuldt ud, at der er mange derude, der pt har et rigtig stort behov for at komme i gang med et psykologforløb.

C-krisen har vendt op og ned på alles tilværelse, og mange af os har de sidste 5 uger været i gennem mange følelsesmæssige rutchebaneture.

Noget handler måske direkte om effekterne af C-krisen, der bl.a. kan have medført tankemylder, angst og en stor ensomhed, mens meget af det også er gamle problemer, der blot er blevet forstærkede.

Når vi sidder meget for os selv, har vi meget tid til at gruble.

Vi åbner derfor mere op for at kunne være der for alle unge, der har brug for hjælp.

Vi bestrider en vital sundhedsfunktion i samfundet, og det nytter ikke noget, at vi arbejder hårdt for at undgå en fysisk sundhedskrise, for i stedet at løbe direkte ind i en mental sundhedskrise.

Dette er dog selvfølgelig på en ansvarlig måde. Vi har lige indkøbt de første 10 liter håndsprit, og regner med at skulle købe meget mere. Der er hængt sedler op på klinikken, der maner til god håndhygiejne og alle de andre forholdsregler.

Venteværelset bliver ikke tilgængeligt, der er 2 meters afstand under samtalerne, ingen håndtryk/kram osv., man drikker af plastikkrus – you name it!

Vi er i dialog med en lægefaglig specialist, der guider os i, hvordan vi får efterlevet sundhedsstyrelsens anbefalinger bedst muligt.

Så vi alle kan føle os helt trygge.

Dette er et vigtigt budskab til dig, der har ventet med at starte op hos en psykolog, fordi du ønskede en ”face to face”-samtale.

Dette er OGSÅ et vigtigt budskab til dig, der kender nogen, der kunne have gavn af at tale med en psykolog. Vi har alle et vigtigt ansvar for hinanden, hvor vi nogle gange også skal hjælpe hinanden afsted til psykologhjælp, hvis der er behov for det.

Skriv til os på kontakt@ungterapi.dk eller book en tid direkte her https://ungterapi.dk/book-en-tid/.

Så hjælp os med at hjælpe dig, din datter, din ven, din kollega eller studiekammerat, og spred budskabet derude! Vi kan ikke vente med at komme i gang igen!

Er du i tvivl, om hvad du egentligt har brug for hjælp til, så har vi en super fed gratis side, hvor du kan hente en masse gratis materiale, der kan gøre dig klogere på dig selv. Tjek den ud her: https://ungterapi.dk/gratis-psykologhjaelp/

C-krisen er ikke slut endnu, og jeg er bange for, at det her kommer til at vare ved længe. Vi kommer til at skulle leve et anderledes liv i lang tid, og det tager tid at omstille sig. Hverdagen vil ikke være den samme, sommeren er formentligt aflyst, og livet ser bare lidt mere kedeligt ud i øjeblikket.

Men vi kan godt gøre det sammen!

Vi kan GODT lære de nye (besværlige) vaner sammen, og vi SKAL opsøge hjælp, når livet gør ondt på psyken. Vi er nødt til at passe på vores psykiske sundhed, lige så meget som vores fysiske sundhed.

Vigtigt! Det er ikke alle psykologer, der endnu åbner op for ”face to face”-samtaler, da nogle er i risikogruppen, og selvfølgelig skal passe på sig selv!

Send derfor meget gerne lige en mail til os, for at være sikker på, at den psykolog du ønsker at starte i forløb hos, også tager imod ”face to face.”

Og med de ord, håber jeg inderligt, at du vil få en fortsat god og dejlig påske, har du nogle spørgsmål til mailen, så skriv til kontakt@ungterapi.dk

Tak for din tid, og pas nu godt på hinanden derude!

Maja Vain Gilbert