Hvor længe varer et psykologforløb?

Se videoen her (1:55 min)

 

 

Forfatter: Maja Vain Gilbert, autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi.

Forfatter: Maja Vain Gilbert Autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi.

20. april 2023

20. april 2023

Hvor lang tid varer et forløb hos psykologen?

Det er selvfølgelig et vigtigt spørgsmål, men det er også rigtig svært for os at svare på.

Men én ting kan jeg sige, og det er, at vores gennemsnit det ligger et sted mellem seks til otte samtaler, hvor der er rigtig mange der sagtens kan have længere samtaleforløb, og også en del som kan ligge en lille smule kortere. Men jeg vil sige det sådan, at det kan være meget svært at behandle noget på under fem gange.

Din problemstilling har stor betydning

Det her med, hvad det er for et problem man kommer med, er selvfølgelig ret afgørende for, hvor lang tid det tager at behandle. Og det der rigtig ofte sker, det er, at ofte kan problemer ligge i lag, så det man umiddelbart starter med at komme med, og som man får talt lidt om, det viser sig at dække for nogen andre ting, som ligger nedenunder, som selvfølgelig også er vigtige at vi får taget fat på. Vi er meget optagede af, herinde i UngTerapi, at man kommer godt rundt om mennesket, at man kommer godt rundt om udfordringerne, sådan så man ikke bliver sendt ud i verden igen og oplever de samme problemer, hvis man ikke har fået det behandlet nok i dybden.

Økonomi er en faktor

Der er helt klart også det her med ressourcespørgsmålet, som har man tid til det, har man økonomi til det? Og det tager vi selvfølgelig meget seriøst. Derfor vil jeg råde dig til, at hvis du har nogen af de her bekymringer, eller tænker, jeg ved ikke hvor meget jeg ville have råd til, så tager du den op med psykologen løbende. Fordi de bedste forløb, dem får man sådan set, når det er, at man hele tiden taler med sin psykolog om: “Hvor langt er jeg kommet? Hvad tænker jeg, at jeg stadig gerne vil have behandlet? Og det her, det er mine ressourcer.” Og så kan man simpelthen samarbejde om, hvordan man får ressourcerne til at strække længst muligt.

Psykolog Maja Vain Gilbert har speciale i unge og studerende og er stifter af UngTerapiForfatter:
Maja Vain Gilbert, autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi.
“Jeg er et nysgerrigt, glad og begejstret menneske, der elsker at være psykolog og at arbejde med unge.”

Mens man venter på at få hjælp

Et gratis minikursus til dig, som endnu ikke er begyndt hos en psykolog

Kurset er velegnet til dig som overvejer et forløb og til dig som venter på din første samtale.

Modtag kurset nu!

Kurset bliver sendt til din mail, og du springer samtidig med på vores inspirationsmails. ❤️

Modul 1

Akut psykisk hjælp
Psykisk førstehjælp som du kan bruge her og nu

Modul 2

Mens du venter
Hold problemet i skak og undgå at det bliver værre

Modul 3

Udvikling
Forberedelse til første psykologsamtale

Mød psykologerne

Vi er unge psykologer, med speciale i unge. Her kan du møde alle psykologerne i UngTerapi, læse mere om den enkelte og finde en du har kemi med.

Se priser

Hos UngTerapi får du psykologhjælp til studiepriser, hvis du er under 30 eller studerende. Vi tilbyder både individuelle samtaler, parterapi og gruppeforløb.

Online booking

Find en tid, der passer godt i din kalender. Vi har et enkelt og overskueligt online bookingsystem, hvor du nemt kan booke en tid – også på mobilen!

Kontakt os

Vil du gerne ringes op?

Telefontider:
Mandag: 10.30-14.30
Tirsdag: 10.00-14.00
Onsdag: 08.00-12.00
Torsdag: 10.00-14.00
Fredag: 9.00-13.00

Skriv din besked her:

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores privatlivspolitik. Der kan gå et øjeblik fra du har sendt, til den er gået igennem. Hav venligst tålmodighed. :-)