UngTerapi er klimapositiv

Når du går til psykolog hos os, forbedrer du samtidig klimaet.

Fremtiden er i hænderne på os unge!

Som unge har vi fremtiden foran os. De globale klimaforandringer er virkelige, veldokumenterede og fremskredne, og det er vigtigt at vi handler nu!

I UngTerapi er det vigtigt for os at være en del af løsningen på problemet, og derfor er vi klimapositive. Det betyder, at vi fjerner flere drivhusgasser fra atmosfæren end vi udleder. Du er faktisk med til at gøre en positiv forskel for klimaet når du læser på vores hjemmeside, eller når du går til psykolog hos UngTerapi.

Vores forældre og bedsteforældre tilhører generationer, som har gjort sig umage med at skabe økonomisk vækst, mens de smadrede klimaet og planeten. Vi ser med stor bekymring på en fremtid med klimaforanringer og derfor har vi sat os for at gøre det anderledes!

UngTerapi opkøber flere klimakvoter, end det vi udleder.

Det gælder vores medarbejdere, vores kontorfaciliteter og hjemmeside. Det betyder for eksempel, at vi køber klimakvoter, som kompenserer for de drivhusgasser der udledes, når du læser på vores hjemmeside. Du kan derfor læse videre med god samvittighed. ?

 

Klimakvoterne destrueres

Vores parner er chooose.today, som køber klimakvoter af UNFCCC (FN’s afdeling for klimaforandringer) på vores vegne. Når klimakvoterne er købt, destrueres de, og pengene går til FN-regulerede energiprojekter i udviklingslande.

 

Pengene investeres i de klimaprojekter, som globalt er vurderet til at skabe størst effekt for pengene.

UNFCCC investerer pengene fra salget af klimakvoter. I praksis er det projekter, der reducerer udledning af drivhusgasser i udviklingslande. Det kunne fx være opstilling af bæredygtige energikilder, genskabelse af skove, levering af køkkenudstyr som kan erstatte mad over bål eller projekter som forbedrer bygningers energieffektivitet. Alle projekter udvælges efter, hvordan man mest effektivt kan reducere flest mulige drivhusgasser.

 

Vi er klimapositive

Vi overkompenserer for vores udledninger (I stedet for ”blot” at være klima-neutrale).

 

Klimakvoter bliver dyrere for alle andre.

Når vi køber klimakvoter som destrueres, går markedsprisen for klimakvoter op, og det bliver dyrere for alle andre at udsende drivhusgasser, da efterspørgslen stiger.

 

Hvordan udvælges projekterne?

Choose udvælger projekter med den højeste tredjeparts verifikation, som er mulig. Fx Gold Standard, som laver klimaprojekter ”i tandem” med andre bæredygtige udviklingprogrammer i lokalsamfundet, og som dokumenteres af en uafhængig instans. For eksempel har Chooose investeret i et vindmølleprojekt i Indien, som skaber grøn energi, mens overskuddet går til:

  • At drive en pigeskole med 291 elever i et af de fattigste områder i Delhi.
  • Sundhedsmedarbejdere i den samme region.
  • 112 installationer med rent drikkevand.

 

Vær med! Du kan også blive klima-positiv!

Hvis du deler vores værdier i UngTerapi om at vi skal passe godt på hinanden og naturen, vil vi stærkt opfordre dig til at være med! Du kan tage medansvar, blive klimapositiv og være med på rejsen mod en mere bæredygtig verden uden klimaforandringer. Det koster 39 kr. pr. måned for én person at blive klimapositiv. Så køb en fadøl mindre om måneden, og bliv en del af en meningsfuld klimabevægelse – Det føles også meget bedre! ? Vi hepper på dig!