Find den rette psykolog

Sådan finder du en god psykolog

En god psykolog er en, du kan have tillid til og være tryg ved

Når du først har besluttet sig for at finde en psykolog, er det rigtig vigtigt, at du vælger den helt rigtige. En god psykolog er en, du er tryg ved og som er fagligt stærk. Det kan have været en lang proces at komme frem til, at du har brug for at tale med en psykolog. Derfor er det helt afgørende, at du får en god oplevelse hos den psykolog du vælger.

Vigtige overvejelser for dig, som leder efter en dygtig psykolog

1) Du skal føle dig tryg ved psykologen

Når du pejler dig ind på de forskellige psykologer, er det først og fremmest vigtigt, at du føler dig tryg ved:

  • Psykologens beskrivelse af sig selv
  • Psykologens erfaring
  • Billedet som psykologen har valgt at præsentere sig selv med.

Det er vigtigt at du kan forestille dig, at have en fortrolig samtale med denne person, og føler dig tryg ved tanken.  Måske ligger der en video af psykologen på hjemmesiden, hvor du kan høre vedkommende snakke, og derved få en fornemmelse af personen. Husk – er du i tvivl, kan du altid ringe eller skrive til psykologen, og derved få uddybet om personen er den rigtige for dig.

2) Mandlig eller kvindelig psykolog? Hvilken alder?

Har du har en holdning til om det skal være en kvinde eller mand? Særligt i forbindelse med parterapi kan det gøre en stor forskel, at begge parter føler sig helt trygge ved behandlerens køn, så ingen føler sig forfordelt eller overset.

Du kan også overveje, om du ønsker at tale med en ældre psykolog med stor livserfaring, eller om du føler dig mere har lyst til at tale med en yngre psykolog.

3) Behandlingsform

Psykologer kan bruge meget forskellige terapiformer eller former for behandling. Overvej med dig selv, om det er vigtigt for dig at vide hvordan psykologen arbejder, og evt. høre lidt om hvad psykologen mener vil virke for dig i samtalerne.

For nogle er det rigtig vigtigt at have indblik i den måde, psykologen styrer og strukturerer samtalerne. Andre ikke går så meget op i det. Har du brug for at vide noget om psykologens psykologiske udgangspunkt, kan du de fleste steder læse om det på hjemmesiden. Ellers kan du skrive til psykologen og spørge, eller eventuelt få en snak om det til den første, indledende samtale – de fleste psykologer elsker at fortælle om dette :)

Det er vigtigt at du lytter til dig selv, så du kan slappe af i samtalerne.

4) Psykolog, psykoterapeut eller en helt tredje type behandler?

Der er mange forskellige faggrupper, der arbejder med samtaler, men dem der er mest fremtrædende på dette felt er psykologer og psykoterapeuter.

Hvad er forskellen så?

Helt kort kan man sige, at psykologer har en 5 år lang universitetsuddannelse, hvor psykoterapeutuddannelsen som regel tager 2 år med deltidsundervisning.

Psykologtitlen er beskyttet, hvilket betyder at der er nogle særlig standarder for hvilke krav man stiller til de studerende.

Psykoterapeutuddannelsen er mere blandet, idet de forskellige private udbydere af uddannelsen ikke er mødt af de samme restriktioner og krav, for hvad de skal uddanne eleverne i.

Man kan sige, at psykologer har en lang uddannelse i hele den psykiske anatomi, hvor psykoterapeuter kun har en uddannelse inden for samtalefeltet.

I sidste ende er det smag og behag, hvor du selv skal afgøre hvad der er vigtigst for dig ved den du taler med.

Her kan du møde vores psykologer

I UngTerapi er vi et fællesskab af unge psykologer, som hjælper andre unge.

Kontakt os

Vil du gerne ringes op?

Telefontider:
Mandag: 10.30-14.30
Tirsdag: 10.00-14.00
Onsdag: 08.00-12.00
Torsdag: 10.00-14.00
Fredag: 9.00-13.00

Skriv din besked her:

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores privatlivspolitik. Der kan gå et øjeblik fra du har sendt, til den er gået igennem. Hav venligst tålmodighed. :-)