Vi introducerer en nyhed…

RadioPsykologerne Podcast

Af Maja Vain Gilbert, 10. februar 2020

Hver lørdag formiddag har jeg et yndlingsritual, jeg ser frem til hele ugen: At sætte mig ned i min lænestol med en lændepude i ryggen (man bliver jo ældre), en kop nybrygget kaffe OG Mads & Monopolet over højtaleren.

Det er simpelthen noget af det hyggeligste, mest afslappende, humoristiske og mest lørdags-agtige, jeg overhovedet kan finde på.

Det skriger bare WEEKEND! You made it through! Selvforkælelse!

Noget af det jeg elsker ved Mads & Monopolet er, at det simpelthen er det fedeste at lytte til alle de forskellige dilemmaer, alskens mennesker ude i det ganske danske land, hele tiden roder sig ud i. Nogle mere selvforskyldte end andre.

Det giver en følelse af at være en del af et fællesskab – for vi kan alle genkende noget af os selv i brevene. Vi har sympati og forståelse, og ja – nogle gange også fnys og foragt. Men vi tager stilling til det. Vi diskuterer dilemmaerne med vennerne efterfølgende, vi griner og græder med monopolet og brevskriverne.

Netop derfor er det genialt: Fordi det kommer os ved, og fordi vi alle tager en lille snert af det videre med os ud i verden.

Det er ikke tom underholdning, men noget der virkelig kan gøre en forskel – både for brevskriverne, men også for os andre, der pludselig og uventet får åbnet horisonter op en lørdag formiddag, hvor vi bare troede at vi skulle svælge lidt i vores eget sind.

Alle jer, der kender Mads & Monopolet ved, at der kommer mange slags dilemmaer, nogle gange også dem af mere alvorlig karakter. Og det er selvfølgelig også en del af radioprogrammet, for vi kender også alle sammen til problemer og dilemmaer, hvor der er mere på spil end naboens tissende kat.

Og det er her jeg er kommet til at tænke, at vi mangler noget ved det ellers udmærkede radioprogram. Tanken har naget mig. Der mangler nogle gange en større dybde i monopolets svar til breve af mere alvorlig psykologisk karakter, svar der ser mere nuanceret på det, end som så. Samtidig kan man jo ikke forvente det, da programmets grundlag er et panel, hvor der lægges mere vægt på kendisfaktor, end en kvalificeret formåen til at svare på de mere komplicerede breve.

Dette er egentligt ikke en kritik eller et håb om, at programmet laves om. Det er snarere en konstatering af begrænsningerne. Og det er også okay.

Men det har fået mine øjne op for, at der mangler en tilsvarende radio-pendant, hvor der er mulighed for at spørge ind til mere alvorlige problemer og dilemmaer, og hvor man kan få et fagkvalificeret svar tilbage.

Og det er her, RadioPsykologerne kommer ind i billedet…

Hør teaseren (1:11)

For jeg besluttede mig nemlig for, at det da skal være løgn, at Danmark ikke har en brevkasse-podcast med psykologer ved roret!

Og det skal sgu være løgn! For på søndag – d. 16 februar kl. 15 – udkommer RadioPsykologerne nemlig for første gang med podcastafsnit, og det er virkelig værd at lytte til ?

Læs mere om RadioPsykologerne her >

Nej, det er ikke rocket-science at tage et brevkassekoncept, og lave det til en podcast, men der er ingen andre der opfylder det behov, jeg tydeligt kan mærke er der – både i vores psykolog brevkasse for unge og i form af de mange breve, jeg har modtaget ifm. opstarten af den nye podcast.

Så vi gør det sgu, Charlotte og jeg. Vi gør det sgu! RadioPsykologerne er på banen!

Maja

Charlotte

Vi har hele vinteren optaget afsnit, der ind til videre bl.a. har handlet om en forælders bekymring for sin selvskadende datter, angstproblemer, problemer ifm. forældres skilsmisse, kærestens depression og selvværdsdilemmaer.

Vi tager også temaer op, og forventer både at lave afsnit om angst, selvværd, depression og selvskade i det hele taget.

Men kom ENDELIG med flere forslag og breve, for podcasten bliver EN TRILLION gange bedre, jo mere interaktion der er med jer derude. Send os brevene, og vi vil tage dem op.

Det lover vi!

Og selvfølgelig er du anonym, for det er ikke os, der skal afsløre for verden hvordan du har det – det er kun dig selv.

Synes du det hele lyder lidt tungt?

Hmm tja…der er unægtelig forskel på en selvskadeproblematik og naboens tissende kat. Det kan vi ikke komme uden om. Men det er ikke det samme som, at det bliver tungt at lytte til. Jo, det er ikke altid de mest opløftende emner. Men er det kun underholdning man søger, så er der utvivlsomt andre podcasts der fuldfører opgaven bedre.

RadioPsykologerne er til dig, der interesser dig for psykologi, det er til dig der vil hjælpe dig selv, og det er til dig der vil hjælpe en, du holder af. Det kan også bare være, at du synes vi er ekstremt sjove ?

Så det du kan forvente af RadioPsykologerne er to uhøjtidelige psykologer, der har en spontan og fri samtale om de breve, vi har modtaget.

Og – kan det blive bedre end det?!

JA, det kan det helt sikkert! Og derfor vil vi – udover dine brevkassebreve – sygt gerne have din feedback, så vi kan blive bedre. Vi er til for dig, og vi gør virkelig hvad vi kan for, at det her vil blive rigtig godt! Ellers giver intet af det her simpelthen mening for os.

Jeg vil stadig smække benene op på lørdag, og nyde mit ugentlige skud Mads & Monopolet, og samtidig glad og tilfreds fryde mig over, at der nu også er et alternativ fra RadioPsykologerne.

Tilbage er der ikke andet at sige, end at jeg varmt vil anbefale, at du lytter med på RadioPsykologernes nye podcast.

Vi lyttes ved!

Kærlig hilsen

Maja

P.S: Har du feedback eller brevkassebreve? Så skriv til [email protected].

P.P.S: Smid lige din mail ind i feltet nedenfor, så sender vi dig en kort mail med link, hver gang vi udgiver en ny podcast-episode.

Få besked når RadioPsykologerne udgiver nye podcast-episoder

Vi giver dig besked på mail når RadioPsykologerne udgiver en ny podcast-episode.

Læs UngTerapis Privatlivspolitik og Mailchimp's privatlivspolitik.

2023-04-20T14:53:28+01:00