FAQ

Har du nogle spørgsmål til hvordan det foregår at gå til psykolog, hvad vi laver til samtalerne eller bare andre praktiske ting, så læs med her!

Du aflyser din tid ved at ringe/maile til psykologen, du har booket tiden hos. Find psykologens nr. i din bookingsms og mail på siden om os.

Har du problemer med aflysning eller spørgsmål, kontakt UngTerapi på 60 80 89 07

Husk at aflyse en aftalen SENEST dagen før kl. 9., dvs. har du en aftale tirsdag kl. 13, aflyses der senest mandag kl. 9.

En af grundene til at UngTerapi kan være et af de billigste tilbud om terapi for unge og studerende i København er, at der er sparet på omkostninger til alt det administrative arbejde.

Det er derfor dig selv der booker og betaler, hvilket du nemt kan gøre på bookingsiden her.

Når det er sagt, tager vi hensyn til hvis du ønsker at betale kontant, hvilket du kan gøre efter samtalen.

Hvis der er problemer med betaling online eller andre praktiske problemer, tager jeg også imod visa på klinikken.

Det er dog vigtigt at pointere, at betalingen skal foregå umiddelbart hurtigt efter samtalen, da der kun er afsat begrænset tid til dette.

Betalingssituationen kan ofte være et følsomt aspekt ved terapiens afslutning, hvor det at skulle overføre penge kan virke forstyrrende på relationen mellem terapeut og klient.

Det kan måske virke omstændigt at skulle betale før en samtale, men vores erfaring er, at det letter samtalen for det pres, der for nogle kan opstå ved betalingen, eller hvis man har glemt penge.

Har du booket en tid i systemet, trækkes pengene automatisk, men du får disse igen, hvis du aflyser mere end 24 timer før tid.

Som de fleste andre klinikker, kan man ikke få pengene retur, hvis aftalen aflyses mindre end en dag forinden, da der ikke vil være mulighed for at få en ny aftale i stand inden for den korte tidsperiode.

For at UngTerapi kan fortsætte med at yde billig psykologhjælp for unge og studerende, er det derfor grundlæggende at aftalerne overholdes.

Hvis du ikke mener at du får noget ud af samtalerne hos UngTerapi, så skal du ikke tøve med at stoppe forløbet.

Vi har absolut ingen interesse i en ulykkelig klient, og hjælper dig gerne videre til en anden terapeut, hvis du ønsker dette.

Terapi eller psykoterapi, som det mere præcist kaldes, virker meget forskelligt på folk fordi alle er forskellige. Der kan derfor være en række grunde til at det kan være godt for dig, hvor jeg her vil nævne et par:

1) Terapi kan hjælpe dig med at se dit liv ud fra en andens øjne, og dermed få sat dit eget liv i et større perspektiv ift. de måder du som regel ser dit liv på.

2) Terapi er mere end blot at få andre til at kigge på sit liv. Psykologhjælp handler også i stor grad om at give dig anerkendelse, empati og omsorg for den du er, som styrker dig i at få et positivt billede af dig selv.

3) Terapi er langsigtet og kan på sigt hjælpe dig med identificere de negative historier om dig selv på egen hånd. Når du gennem terapien har lært nogle af dine historier om dig selv at kende, kan du også hurtigere i fremtiden hjælpe dig selv ved at ændre perspektivet, og bevæge dig over i en ny historie om dig selv.

Mange tror at terapi primært handler om at tale om fortiden, hvor det gælder om at grave ubevidste traumer og fjerne minder frem fra barndommens dyb.

Min tilgang til terapi er dog anderledes i den forstand, at jeg fokuserer meget på de fortællinger vi som mennesker har om os selv – hvad vi er gode til, hvad vi kan lide, hvad der er vigtigt for os, og hvor vi er på vej hen.

At tale om særlige begivenheder fra barndommen kan nogle gange kaste lys over oprindelsen til vores selvforståelse, men er langtfra hovedfokus i samtalerne.

Hos UngTerapi er priserne simple og ukomplicerede.

Der er faste studiepriser, som forbliver de samme hele vejen gennem forløbet.

Det eneste du skal huske er dit studiekort eller sygesikringskort.

I forhold til hvor længe der skal gå mellem samtalerne, er det igen noget vi vil aftale sammen og tage hen af vejen.

Terapi fungerer dog ofte bedst, når der er nok tid i mellem samtalerne – dvs. ca. 2 uger – hvor der er rum til at reflektere over samtalerne og begynde en forandringsproces.

Det korte svar er lige så længe du selv får noget ud af det.

Det mere nuancerede svar ville dog være, at det løbende handler om at evaluere hver session i samråd med psykologen, og aftale hvor mange samtaler du vil have det bedst med.

Hver person har brug for noget forskelligt, hvor nogle kan have behov for at tale mere end andre. Det er dog vigtigt at du forbereder dig på, at et samtaleforløb hos en psykolog som regel først kan vurderes og evalueres efter min. 3 gange. Det er derfor vigtigt, at du giver behandlingen tid til at “virke”, før du beslutter du sammen med psykologen evaluerer på forløbet.

Derfor er der intet fast tal på hvor mange gange du skal/kan gå hos UngTerapi.

Ofte er et forløb dog 5-10 gange eller mere.

Kontakt os

Har du spørgsmål til om vi kan hjælpe dig, eller ønsker du bare en tid?

Her kan du spørge til alt omkring terapien.

Eller ring 60 80 87 09  

mandag: 10.15-14 ~~ onsdag: 14.15-16.45, fre.: 10.15-13

Book en tid nu