Psykolog priser

psykolog priser

Hvad koster en psykolog?
Se vores priser her.

Vi har hjulpet 7.000+ unge og familier.

Dine muligheder for lavere pris

 • Gratis afklarende samtale

  Gratis og uforpligtende. Vi spørger ind til din problemstilling for at forstå hvad du står i. Derefter matcher vi dig med netop den psykolog, som bedst vil kunne hjælpe lige præcis dig. Book en gratis, afklarende samtale >

 • Rabat til unge mellem 18 – 30 år

  Vi giver rabat til alle unge mellem 18-30 år, hvilket også fremgår af priserne her på siden.
  I UngTerapi er vi optagede af at hjælpe så mange unge som muligt. Vi har gjort hvad vi kan for at sætte priserne så langt ned vi kan, samtidig med at vi ikke går på kompromis med kvaliteten. Vi ønsker at gøre noget ved, at mange unge ikke har råd til at få den nødvendige hjælp.

 • Tilskud fra “danmark”

  Medlemmer af Sygeforsikring “danmark” kan få tilskud hos vores autoriserede psykologer.

  Hos UngTerapi kan du få tilskud gennem Sygeforsikring “danmark, hvis du er medlem, og hvis du vælger en autoriseret psykolog.

  Sådan finder du ud af, om du er medlem af danmark: Gå til sygeforsikring.dk og log ind med MitID. Hvis du er under 16 år, er du muligvis gratis medforsikret på dine forældres medlemskab.

  I 2024 er de vigtigste tilskudsregler sådan her:

  • 450 kr. pr. samtale: Hvis du er 16 – 25 år og din problemstilling er blandt de 11 henvisningsårsager. (Maksimalt tilskud: 7.200 kr/år)
  • 300 kr pr. samtale. Hvis du er under 16 år, 26 år eller ældre og din problemstilling er blandt de 11 henvisningsårsager. (Maksimalt tilskud: 7.200 kr/år)
  • 300 kr pr. samtale. Hvis du er under 26 år, og din problemstilling IKKE er blandt de 11 henvisningsårsager. (Maksimalt tilskud: 2.400 kr/år)

  Ovenstående er de mest hyppige blandt UngTerapis klienter. Der er også flere muligheder, og du kan læse alt om de aktuelle satser ved at følge dette link. Vær opmærksom på at “danmark” ikke giver tilskud til parterapi.

   Vigtig info: Kun vores autoriserede psykologer kan give tilskud. Du kan se alle vores autoriserede psykologer her. Hvis du ikke kan finde autoriserede psykologer i vores bookingsystem, så kontakt os, så du kan komme på venteliste hos en autoriseret psykolog. Husk at oplyse CPR ved booking, så vi kan indberette samtalerne til Sygeforsikringen “danmark”.

  Rent praktisk foregår det på den måde, at efter samtalerne indberetter psykologen samtalen til Sygeforsikringen “danmark”, som derefter udbetaler tilskuddet direkte til dig.

  Hvis du ikke allerede er medlem, kan du melde dig ind her, og blive tilskudsberettiget med det samme. Det er vigtigt at du melder dig ind tidligt, da de skriver: “For det gælder her som for alle andre forsikringer: Man skal forsikre sig, inden skaden er sket.”

 • Har du en lægehenvisning?

  Læs hvad du skal være opmærksom på, hvis du har en henvisning fra din læge.

  I UngTerapi kan vi ikke tage imod din lægehenvisning, men vi tilbyder terapi hurtigere og i nogen tilfælde til en lavere pris.

  Vælger du UngTerapi, er der 3 markante fordele:

  1. Kortere ventetid: Du undgår ventetid på mange måneder i lægehenvisningssystemet. I 2023 er den gennemsnitlige ventetid for unge mellem 18-24 år over 6 måneder.
  2. Længere samtaler: 55 minutters samtaler frem for 45 minutter inden for lægehenvisningssystemet.
  3. Flere samtaler: I lægehenvisningssystemet får du maksimalt bevilget 12 samtaler. Vi har ingen øvre grænse

  Ønsker du at bruge din lægehenvisning? Det kan du gøre på denne side.

  Sådan gør du, hvis du vælger UngTerapi:

  1. Vælen af vores (autoriserede) psykologer

  Hvis det vigtigste for dig er at komme akut til psykolog, uanset om du kan få tilskud fra “danmark” eller ej, kan du frit vælge blandt alle vores psykologer. Du kan møde alle vores psykologer her.

  Er det også vigtigt for dig at kunne få tilskud fra “danmark” til dit forløb, skal du kigge efter vores autoriserede psykologer. Hos Sygesikring “danmark”, udløser psykologsamtaler kun tilskud, når de foregår hos en autoriseret psykolog.

  Vær opmærksom på, at der indimellem er lidt længere ventetid til første samtale hos vores autoriserede psykologer.

  2. Vælg et klippekort på 5 samtaler

  Vores anbefaling til dig med en lægehenvisning: Vi anbefaler dig at du indstiller dig mentalt på, at tage ordenligt fat om dine vanskeligheder. Og at du starter et reelt forløb op hos din psykolog.

  Vores erfaring viser os, at 99% af de, som har fået en henvisning fra lægen, har psykiske udfordringer af et omfang, hvor det er vigtigt at få et reelt psykologisk samtaleforløb.

  Når lægerne vælger at henvise til psykolog, er problemerne af en karakter, hvor det kun yderst sjældent er tilstrækkeligt med 1 – 3 samtaler.

  3. Særligt til medlemmer af Sygesikring “danmark”

  Er du medlem i Sygesikring “danmark” er du berettiget til et tilskud til psykologsamtaler på 450 eller 300 kr. pr. psykologsamtale, når du samtidig vælger en psykolog som er autoriseret. Læs mere om tilskud fra danmark >

 • Vederlagsfri psykologhjælp til unge mellem 18-24 år

  UngTerapi er desværre IKKE en del af dette tilbud, men vi tilbyder psykologsamtaler langt hurtigere. (Ventetiden er mere end 6 måneder!)

  Er du ung mellem 18-24 år og ønsker at gøre brug af ordningen med vederlagsfri psykologhjælp via det offentlige, er ventetiden i 2023 på behandling af angst og depression oppe på 26 uger i gennemsnit over året. (Kilde)

  Du bruger ordningen ved at gå til lægen og få en henvisning til psykolog. Der er kun få psykologer i Danmark som er tilmeldt denne ordning, og det er meget svært at blive en del af ordningen, da der kun er få ydernumre. De psykologer som ER en del af ordningen, har et loft for, hvor mange unge klienter de må tage ind. Det resulterer desværre i en meget lang venteliste for de unge, som ønsker at benytte tilbuddet.

  Find en psykolog, som tilbyder vederlagsfri psykologhjælp til unge mellem 18-24 år: Se oversigten her.

  Vælger du UngTerapi, kan du derimod få en tid med det samme. Samtaler hos os er 55 minutter lange, mens de er 45 minutter i denne ordning.

Individuelle psykologsamtaler

Læs mere om individuelle psykologsamtaler >

Disse priser gælder for ydelserne “Individuel samtale”, “Online terapi” & “Therapy in english”. 

Psykologsamtale med ungerabat 18-30 år:

 • Psykologsamtale: 1.050 kr for 55 min.
 • Dobbelt-psykologsamtale: 1.600 kr for 90 min.
 • Klippekort til 5 psykologsamtaler (55 min): 5.050 kr – Spar 200 kr.
 • Klippekort til 5 dobbelt-psykologsamtaler (90 min): 7.700 kr – Spar 300 kr.

Psykologsamtale med ungerabat 18-30 år hos autoriseret psykolog:

 • Psykologsamtale: 1.150 kr for 55 min.
 • Dobbelt-psykologsamtale: 1.750 kr for 90 min.
 • Klippekort til 5 psykologsamtaler (55 min): 5.550 kr – Spar 200 kr.
 • Klippekort til 5 dobbelt-psykologsamtaler (90 min): 8.450 kr – Spar 300 kr.
 • Tilskud: Hvis du er medlem af Sygeforsikring “danmark”, kan du få et tilskud på 300 – 450 kr/samtale, hvis du vælger en autoriseret psykolog. Dobbelt-psykologsamtaler giver dobbelt tilskud.

Psykologsamtale (normal pris):

Til dig, der er under 18 eller over 30 år. 

 • Psykologsamtale: 1.300 kr – 55 min.
 • Dobbelt-psykologsamtale: 1.950 kr – 90 min.
 • Klippekort til 5 samtaler (55 min): 6.300 kr – Spar 200 kr.
 • Klippekort til 5 dobbelt-samtaler (90 min): 9.450 kr – Spar 300 kr.
 • OBS: Hvis du er medlem af Sygeforsikring “danmark”, kan du få et tilskud på 300 – 450 kr/samtale, hvis du vælger en autoriseret psykolog. Dobbelt-psykologsamtaler giver dobbelt tilskud.
 • Forælder-ung-samtaler er 55 minutters samtale med deltagelse af mor eller far. OBS! Fokus er på den unge – det er ikke familieterapi.

Parterapi

Læs mere om parterapi >

Parterapi kan købes som enkelte sessioner:

 • Parterapi med ungerabat 18-30 år: 1.800 kr for 90 min.
 • Parterapi (normal pris): 2.000 kr for 90 min – Til jer, hvor den ene er over 30 år. 

Vi tilbyder også Parterapi-pakken. Her har vi struktureret forløbet på den måde, der efter vores faglige vurdering giver de bedste rammer for en dybdegående, værdibaseret og kærlig forandring i jeres parforhold.

Parterapi-pakken indeholder:

 • Opstart: 1 fælles session parterapi á 90 minutter.
 • Uddybelse: 2 individuelle samtaler á 55 minutter – Psykologen møder jer begge to 1:1.
 • Behandling: 5 fælles sessioner med parterapi á 90 minutter.
 • 12.500 kr (spar op til 600 kr)

Forælder-ung-samtale

Forælder-ung-samtaler er 55 minutters samtale med deltagelse af mor eller far. OBS! Fokus er på den unge – det er ikke familieterapi. Læs om forælder-ung-samtaler.

 • Forælder-ung-samtale: 1.300 kr – 55 min.
 • Dobbelt-psykologsamtale: 1.950 kr – 90 min.
 • OBS: Hvis du er medlem af Sygeforsikring “danmark”, kan du få et tilskud på 300 – 450 kr/samtale, hvis du vælger en autoriseret psykolog.

Forældrepakken

Forældrepakken er vores anbefalede pakke til forældre, som gerne vil støtte den unge aktivt. Som forældre til en hjemmeboende ung, har man stor indflydelse på samtaleforløbet for den unge, både på et praktisk og psykologisk plan. Den unge har brug for støtte hele vejen igennem forløbet, og det er i mange tilfælde også godt for dig som forælder, at være involveret i særlige aspekter af forløbet. Læs mere om samtaler med forældre.

Forældrepakken indeholder:

 • Opstart: 1 indledende, fælles samtale (55 minutter)
 • Behandling: 3 samtaler alene med den unge (55 minutter)
 • Evaluering: 1 fælles, afsluttende samtale (55 minutter). Hvis der er en anden struktur som giver bedre mening, aftaler I det med psykologen undervejs.
 • Forældrepakken koster 6.300 kr (Spar 200 kr)
 • OBS: Vælger du en autoriseret psykolog, er der mulighed for tilskud fra Sygeforsikring “danmark”

Vær opmærksom på:

Det er vigtigt at understrege, at samtalerne er underlagt loven om tavshedspligt, hvilket betyder at psykologen ikke kan eller ønsker at referere fra samtalerne, uden den unges samtykke. Derfor aftales der ved første samtale, hvor meget den unge ønsker at der kan tales om mellem forælder og psykolog. Psykologen og den unge vil desuden tale om dette undervejs og før den afsluttende samtale.

Forældresparring

Forældresparrende psykologsamtaler for 1-2 forældre.

Vi kan hjælpe dig, hvis du som forælder har behov for sparring om at være forælder til en ung, der har det svært. Alle vores psykologer er specialiserede i at arbejde med unge, så vi har en rigtig god forståelse for hvad det vil sige at være ung i dag, og hvilke problemstillinger der kan opstå i familier med teenagere / unge.
Forældresparring har primært jer som forældre i fokus, hvor vi sammen reflekterer over den nuværende situation med den unge, og igennem nye perspektiver åbner op for nye handlemuligheder. Læs mere om samtaler med forældre >
 • 55 minutter: 1.300 kr. 
 • 90 minutter: 1.950 kr.

Familieterapi

Familieterapi er en terapiform, som løsner konfliktfyldte relationer og bryder uhensigtsmæssige mønstre i familien. Læs mere om familieterapi >

 • Familieterapi (normal pris): 2.000 kr for 90 min.
 • Klippekort til 5 x Familieterapi (normal pris): 9.700 kr for 90 min – Spar 300 kr.

Terapi hos psykologistuderende

Vores studenterklinik holder til i København og tilbyder både fysiske samtaler og online terapi. Alle terapeuter går på sidste del af uddannelsen og har tidligere samtaleerfaring. Læs mere om vores studenterklinik > 

 • Terapisamtale hos psykologistuderende: 400 kr (55 min)
 • Parterapi hos psykologistuderende: 600 kr (90 min)
 • Forældresparring hos psykologistuderende: 700 kr (55 min)

Har du spørgsmål?

Vil du gerne ringes op?

Telefontider:

OBS: Vi har uregelmæssige telefontider i sommerferien 2024 (D. 24/6 – 26/7). Bare ring og indtal navn og nummer på telefonsvareren.
Mandag: 9.00-13.00
Tirsdag: 10.00-14.00
Onsdag: 08.00-12.00
Torsdag: 10.00-14.00
Fredag: 9.00-13.00

Skriv din besked her:

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores privatlivspolitik. Der kan gå et øjeblik fra du har sendt, til den er gået igennem. Hav venligst tålmodighed. :-)

Book en gratis, afklarende samtale

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en psykolog i timen?

Det svinger fra psykolog til psykolog, men du kan forvente 1.000 - 1.400 kr for 45 minutters psykologsamtale. Her i UngTerapi kan du dog få 55 minutters samtale for 1.050 kr.

Hvad koster 1 time hos en psykolog?

Normalt koster det 1.000 - 1.400 kr at gå til psykolog i 45 minutter. Her i UngTerapi koster det ned til 1.050 kr for 55 minutter. Hvis du er medlem af "danmark", kan du få tilskud når du vælger en psykolog med autorisation. Find en autoriseret psykolog her!

Hvad koster en samtale med psykolog?

Privatpraktiserende psykologer sætter selv deres priser, som typisk er i omegnen af 1.000 - 1.400 kr. for en samtale på 45 minutter. Her i UngTerapi kan du dog få en samtale på 55 minutter for 1.050 kr. Som medlem af Sygeforsikring "danmark", kan du dog få tilskud når du vælger en autoriseret psykolog, og så falder egenbetalingen.

Er der egenbetaling på psykolog?

Ja, det er der, medmindre du gør brug af ordningen "Vederlagsfri psykologhjælp til 18-24-årige" hvor der dog må forventes en del ventetid (6+ mdr).
Går du til din læge og får en henvisning til psykolog, er der fastsat egenbetaling på 449 kr for første samtale og på 375 kr for efterfølgende samtaler.
Hvis du går til psykolog udenom lægehenvisningssystemet, er der fuld egenbetaling. Men hvis du er medlem af Sygeforsikring "danmark" og vælger en autoriseret psykolog, kan du få tilskud på normalt 300 kr/samtale. Du bør dog dobbelttjekke de aktuelle satser på Sygeforsikring "danmark"s hjemmeside.

Kan man komme gratis til psykolog?

Der eksisterer en ordning til 18-24 årige, hvor man kan komme gratis til psykolog. Du går til lægen og får en henvisning. Du kan dog forvente mere end 6 måneders ventetid.

Hvad koster en psykolog uden henvisning?

Privatpraktiserende psykologer sætter selv deres priser, men typisk koster en samtale på 45 minutter 1.000 - 1.400 kr. Her i UngTerapi kan du dog finde en samtale på 55 minutter til 1.050 kr. Se vores priser her.

Hvad gør man, hvis man ikke har råd til psykolog?

Hvis man ikke har råd til psykologhjælp, kan man opsøge andre ressourcer - online ressourcer eller hjælp hos fx Headspace eller et andet frivilligt tilbud. Vi har lavet en stor oversigt over gratis tilbud, som du kan finde på vores hjemmeside (her). Der må dog forventes en del ventetid.

Kan man få tilskud fra Danmark til psykolog?

Hvis du som medlem af Sygeforsikring "danmark" vælger en AUTORISERET psykolog, er du berettiget til tilskud. Ved almindelige psykologsamtaler kan du få 300 kr i tilskud pr samtale. 16-25-årige kan få forhøjet tilskud, op til 450 kr/samtale (2024-tilskud). De aktuelle satser kan findes på Sygeforsikring "danmark"s hjemmeside.

Hvor lang tid varer en psykologsamtale?

En psykologsamtale varer ofte 45-50 minutter. Her i UngTerapi er samtalerne dog 55 minutter lange, da vi har valgt at prioritere god tid til dig som klient.
Parterapi varer normalt 60-90 minutter. Her i UngTerapi varer de 90 minutter.