Hvordan foregår den første psykologsamtale?

 

 

 

Af Maja Vain Gilbert, autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi

Hvordan foregår den første psykologsamtale?

Når du kommer til den første samtale kan der være mange spørgsmål til hvordan det rent praktisk fungerer.

Det er vigtigt at du mærker efter, om det med at være til samtaler er noget for dig. Det er selvfølgelig vigtigt at give det en chance. Måske er det ikke noget for dig. Men i starten er det vigtigt at man får etableret det man kalder for en terapeutisk alliance. Det er altså en god relation mellem dig og psykologen, hvor I er sammen om at løse din problemstilling op og få nogen nye vinkler på. Det er vigtigt fordi du skal kunne læne dig tilbage og have tillid til, at psykologen kan hjælpe dig med det som kan være svært for dig.

Rammerne for psykologforløbet etableres

Noget af det, som også vil være lidt anderledes ved den første samtale er, at psykologen måske vælger at gå ind og snakke om rammerne for forløbet. Det handler med andre ord om spørgsmål som:

  • Hvordan foregår et psykologforløb?
  • Hvordan gør man hos den pågældende psykolog?
  • Hvordan booker I nye tider?

Det er vigtigt at få alle den her slags praktiske spørgsmål på plads fra starten, så man ikke sidder der og er forvirret.

Hvordan kan en forandring se ud for dig?

Et andet aspekt, som psykologen måske når omkring, det er spørgsmålet om hvilken slags forandring man søger. Mange kan måske godt have en idé om, at når man starter hos en psykolog, så bliver det hurtigt bedre. Men virkeligheden er, at for de fleste er det ikke sådan en forandringsproces ser ud. For mange er det to skridt frem og ét tilbage, hele vejen igennem. Og det skal man ikke lade sig skræmme af.

Du introducerer din problematik

Det er selvfølgelig også vigtigt at du kommer på banen og introducerer din problemstilling. Men i den første psykologsamtale vil der ikke være tid til at man kan komme ordenligt i dybden med tingene. Det vil som regel være introducerende, men det giver dog psykologen et godt indblik i, hvad det cirka er vi har at gøre med, og hvordan det ser ud fremadrettet.

Det er en ganske uformel samtale, stille og roligt, nede på jorden og i øjenhøjde. Så du kan roligt læne dig tilbage og lade dig guide af psykologen.

Mød psykologerne

Vi er unge psykologer, med speciale i unge. Her kan du møde alle psykologerne i UngTerapi, læse mere om den enkelte og finde en du har kemi med.

Mød Psykologerne

Se priser

Hos UngTerapi får du psykologhjælp til studiepriser, hvis du er under 30 eller studerende. Vi tilbyder både individuelle samtaler, parterapi og gruppeforløb.

Se vores priser

Online booking

Find en tid, der passer godt i din kalender. Vi har et enkelt og overskueligt online bookingsystem, hvor du nemt kan booke en tid – også på mobilen!

Book en tid nu

Skriv til os

Ring til os

København: 60 80 87 09

Mandag: 10.30-13.30 Tirsdag: 8.00-9.00 & 15.30-17.30 Onsdag: 8.00-9.45 & 15.30-16.45 Torsdag: 8.30-9.30 & 15.30-17.30 Fredag: 9.00-15.00

Aalborg: 60 80 81 67

Har ikke faste telefontider

Har du spørgsmål?

 

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores Privatlivspolitik.