Familieterapi

Familieterapi

En anerkendt metode til konfliktløsning i familien.

Her på siden kan du læse, hvordan I som familie kan få gavn af familieterapi, hvis I befinder Jer i en vanskelig eller fastlåst situation.

Ønsker I vores hjælp, er I velkomne til at booke en samtale hos en af vores familieterapeuter eller kontakte os med spørgsmål inden opstart.

Når en ung i familien har det svært, er det ikke sikkert at udfordringerne kan isoleres til den unge, men snarere omhandler hele familien.

Den unge er nemlig en del af en større familiedynamik, hvor personlige udfordringer ofte kan være symptomer på generelle problemer i familien.

En ungs problemer kan være symptomer på en problematisk familiekultur på flere måder:

  • Manglende kommunikation

    Hvis der er en mangel på åben og støttende kommunikation i familien, kan en ung have svært ved at udtrykke sine følelser og bekymringer. Dette kan føre til indre konflikter, stress og angst, som kan manifestere sig i adfærdsproblemer eller emotionelle udfordringer.

  • Konfliktfyldte relationer:

    Hvis der er konstante konflikter eller utilfredshed mellem familiemedlemmerne, kan dette skabe en usikker og urolig atmosfære for en ung. Dette kan resultere i følelser af stress, skyld, eller overvældede af den konstante spænding i hjemmet, hvilket generelt påvirker den mentale og følelsesmæssige velvære.

  • Mangel på støtte og forståelse:

    Hvis en ung ikke føler sig støttet eller forstået af familien, kan det resultere i isolation og udsathed. Dette kan resultere i lavt selvværd, usikkerhed og vanskeligheder med at håndtere livets udfordringer og stressorer.

  • Uforudsigeligt eller ustruktureret miljø:

    Hvis der ikke er nogen klar struktur eller rutine i hjemmet, kan en ung føle sig forvirret eller usikker på, hvad der forventes. Dette kan føre til adfærdsproblemer, manglende motivation eller problemer med at opretholde sunde vaner og rutiner.

  • Manglende opbakning til selvstændighed

    Udviklingen af identitet gennem autonomi er enormt vigtigt i ungdomsårenes. Hvis en ung ikke får mulighed for at udvikle egne interesser, talenter og autonomi, kan den unge føle sig undertrykt eller begrænset af familiens forventninger eller normer. Dette kan resultere i frustration, modstand eller tilbagetrækning fra familielivet.

I alle disse tilfælde kan et barns problemer være en refleksion af den underliggende familiekultur og de dynamikker, der præger hjemmemiljøet.

Det er vigtigt for familier at være opmærksomme på disse tegn og søge hjælp og støtte, hvis der er behov for at forbedre den overordnede familiemiljø for at fremme den unges trivsel og udvikling.

Derfor kan en vigtig del af den unges bedring omhandle hele familien, hvor der arbejdes med at forstå de forskellige dynamikker, der er på spil.

Familieterapi kan derfor være enormt nyttigt for at forbedre trivslen i hele familien, og fokuserer på at forbedre kommunikationen og styrke båndene mellem familiemedlemmer.

Hvordan fungerer familieterapi?

Psykologen faciliterer samtaler og øvelser, der hjælper familien med at identificere problemområder og finde konstruktive løsninger. Terapeuten kan bruge forskellige tilgange, herunder systemisk terapi, narrativ terapi, psykodynamisk terapi og kognitiv adfærdsterapi mm., alt afhængigt af familiens behov og situation.

En session varer som oftest mellem 1,5 – 2 timer og vil kræve deltagelse af begge forældre og søskende hvis det er muligt.

Psykologerne arbejder forskelligt, men et almindeligt familieterapiforløb kan se således ud:

  • 1. Indledende case-formulering:

    Psykologen vil få en forståelse for familiens dynamik og de specifikke problemer, de står over for.

  • 2. Målfastsættelse

    Familien og psykologen vil identificere mål for terapien og arbejde mod at opnå dem.

  • 3. Intervention:

    Denne fase er den længste fase. Psykologen vil her facilitere samtaler og øvelser, der hjælper med at adressere problemområder og forbedre kommunikationen.

  • 4. Evaluering:

    Familien og psykologen vil løbende evaluere fremskridtene og justere terapien efter behov.

Hvordan kan familieterapi gavne din familie?

Familieterapi kan have flere forskellige fordele for familier:

  • Forbedret kommunikation

    Psykologen kan hjælpe med at bryde negative kommunikationsmønstre og lære familien at udtrykke sig på en sund, anerkendende og respektfuld måde over for hinanden.

  • Konfliktløsning:

    Familier kan lære effektive strategier til at tackle konflikter og løse problemer på en konstruktiv måde.

  • Styrkede relationer

    Terapien kan bidrage til at styrke tilliden, forståelsen og støtten mellem familiemedlemmerne, hvilket skaber et mere sammenhængende og harmonisk familiemiljø.

  • Forbedring af individuel trivsel

    Et bedre familiemiljø har stor effekt på børnenes trivsel, hvor mange problemer, der fremstår individuelle, forbedres markant.

Familieterapi kan være en kraftfuld ressource for familier, der står over for udfordringer eller ønsker at styrke deres bånd.

Ved at arbejde sammen med en dygtig psykolog kan familier lære at kommunikere bedre, løse konflikter og opbygge et sundere og mere støttende familiemiljø for den unge.

Så hvis din familie står over for udfordringer, eller hvis I blot ønsker at forbedre jeres relationer, så overvej at udforske mulighederne for familieterapi.

Book familieterapi nu

Kom trygt og hurtigt i gang med familieterapi.
Vi har hjulpet mere end 7.000+

Find en tid der passer dig i vores online bookingsystem.

Har du spørgsmål?

  • 60 80 87 09

    Telefontider:
    Mandag: 10.30-14.30
    Tirsdag: 10.00-14.00
    Onsdag: 08.00-12.00
    Torsdag: 10.00-14.00
    Fredag: 9.00-13.00

Mød vores familieterapeuter

Alle i UngTerapi er uddannede psykologer, og nogle af vores psykologer er særligt specialiserede med både efteruddannelser og omfattende erfaring med familieterapi. Du kan møde dem her.

Vores familieterapeuter
Psykologsamtale med unge

Prøv vores test: Har min teenager behov for psykologhjælp?

Få vores faglige vurdering på 1 minut.

Familieterapi

Book din første session til familieterapi

Hvis du tænker, at familieterapi kunne være den rette behandlingsform for dig, er du meget velkommen til at booke en samtale i vores bookingsystem.

Du kan også starte med at booke en gratis, afklarende samtale herunder

Hvis du / I har brug for hjælp til at finde ud af, hvilken familieterapeut, der er den helt rette for netop Jeres familie, så book en gratis, afklarende samtale med en af vores medarbejdere.

Det er gratis og uforpligtende.

Vi spørger ind til Jeres problemstilling, og matcher jer med den familieterapeut, som bedst vil kunne hjælpe lige præcis Jer.