Unge og kønsidentitet

Unge og kønsidentitet

Kursus til folk som arbejder professionelt med unge

Til dette kursus vil du lære om hvad LGBTQ+ betyder, forstå forskellen på kønsidentitet og seksuel orientering, forskellen på transkønnethed og interkøn, samt gode redskaber til bedre at tage vare på dette udfordrende emne i dit arbejdsliv.

Kursusbeskrivelse:

I dag identificerer flere børn og unge sig som ‘queer’, og mange giver udtryk for at de mangler professionelle samtalepartnere, der ved noget om dette . Emnet kønsidentitet fylder mere og mere, både i medierne og hos de unge, hvor nogle giver udtryk for ikke decideret at lide af kønsdysfori, men lader til at kæmpe med deres identitet og plads i samfundet på andre måder. Så hvordan skelner vi mellem ‘rigtige’ transkønnede og ‘forvirrede’ børn og unge i vores arbejde? Hvordan kan vi vide, om børn og unge gennemgår en fase, en slags selvransagelse, hvor det ikke nødvendigvis handler om transkønnethed, og hvordan møder vi dem bedst?

Til dette kursus vil du lære om hvad LGBTQ+ betyder, forstå forskellen på kønsidentitet og seksuel orientering, forskellen på transkønnethed og interkøn, samt gode redskaber til bedre at tage vare på dette udfordrende emne i dit arbejdsliv. Der vil være en oversigt over den seneste forskning, samt et kig på korrelationen med diagnoser, blandt andet forholdet mellem transkønnethed og autisme. Der vil også være fokus på hvordan vi kan møde, forstå og hjælpe de unge der udtrykker udfordringer med deres kønsidentitet og gennemgang af et par relevante cases.

Om kursuslederen:

Kvinde der står udenfor på gaden

Karina Kehlet Lins (hun/hende) er klinisk psykolog og systemisk familieterapeut uddannet i Belgien. Hun har siden 2001 arbejdet som par- og familieterapeut i både Bruxelles, Berlin, og København, og har sideløbende arbejdet med forskellige centre for familieplanlægning. Hun fungerer som supervisor for adskillige institutioner samt underviser i køn – og seksualitetsrelaterede emner. Hun har været uddannelsesleder i systemisk sexterapi hos det tyske ‘Institut für Systemische Impulse’ i Berlin, og har udgivet bøger om sexologi og sexterapi på både dansk og tysk. Karina har udbygget undervisningserfaring på både universitetsniveau samt på kurser for postgraduate psykologer og andre faggrupper – ikke mindst på Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Tilmeld dig kurset

Praktisk info

Tomt lokale med stole
  • Tidsrum

    Alle kurser er i tidsrummet 9.00 – 15.30.

  • Pris

    Alle kurser koster 1.500 kr + moms.

    • Køb 3 kurser: Spar 10%
    • Køb 5 kurser: Spar 15%
    • Køb 9 kurser: Spar 20%

    Mulighed for tilskud: Hvis du er offentligt ansat, kan du få fuld eller delvis refusion af udgifterne til kursusrækken.

    • Ansatte i staten kan søge Statens Kompetencefond. Dækker op til 25.000 kr. af udgifter til kurser, hvis de varer mere end 3 dage.
    • Ansatte i regionerne kan søge Den Regionale Kompetencefond. Dækker op til 30.000 kr. af udgifterne.
    • Ansatte i kommunerne kan søge Den Kommunale Kompetencefond. Dækker op til 30.000 kr. af udgifterne til kursusrækken, men vær opmærksom på at der gælder forskellige rammer for forskellige faggrupper.
  • Afbudspolitik

    Fri afmelding indtil 8 uger før kurset. Herefter er tilmelding bindende.

  • Spørgsmål?

    Har du spørgsmål før tilmelding? Skriv til [email protected]

Hvilke kurser vil du tilmeldes?

Læs om alle kurserne her: Kursusoversigt

Jeg køber som: