Hvorfor virker terapi?

 

 

 

Af Maja Vain Gilbert, autoriseret psykolog og stifter af UngTerapi

Virker terapi egentligt?

Ja. Det gør det. Og det viser al forskning, at det gør.

Hvorfor virker psykoterapi så?

Det er der en række gode grunde til:

Du får hjælp af én som er trænet i at lytte

Terapi virker først og fremmest fordi du får hjælp af én, som er trænet i at lytte. Det er vi faktisk ikke så gode til normalt. Vi afbryder tit hinanden og afslutter hinandens sætninger uden HELT at få lyttet efter. Og så går vi måske selv igang med at fortælle videre. Når du går i terapi så taler du med et menneske, som ved præcis hvordan man skal lytte og hjælpe dig til at få foldet din historie ud.

Du bliver anerkendt og taget seriøst

Måske er du ikke vant til det, men dine tanker og følelser bliver taget alvorligt og der er ikke nogen som hæver øjenbrynene eller siger at det du siger ikke passer. Det kan få dig til at slappe bedre af og til at føle dig mindre skamfuld omkring dine tanker og følelser. Og det er selvfølgelig nøglen til, at du kan arbejde med din udvikling.

Du bliver stillet de rigtige spørgsmål

Psykologen er trænet i at stille dig spørgsmål, så du kommer rundt om de udfordringerne du går rundt med. Men på en ny måde, så du får et nyt perspektiv på den situation du står i. Det kan ofte give en stor indsigt og aha-oplevelse.

Psykologen er uddannet i psyken

Terapi virker også godt fordi psykologen er uddannet i psyken og ved rigtig meget om de forskellige psykiske udfordringer. Det er vigtigt, for så kan man psykoedukere. Det betyder, at psykologen vil hjælpe dig med at forstå din egen psyke og lære dig at forstå hvorfor det du føler er normalt og hvordan et fænomen fungerer. Hvis du eksempelvis føler dig angst, så vil psykologen hjælpe dig med at forstå, hvordan angst generelt fungerer, hvad sker der i din krop og så videre og så videre. Og når man ved de her ting, så er det også meget nemmere at forholde sig til, og man ved hvad man skal gøre.

Du skal selv i arbejdstøjet

Det virker kun hvis du selv arbejder hårdt for det, så det er selvfølgelig vigtigt at du er indstillet på det. Psykologen er din guide, men kan ikke flytte dig uden at du selv lægger en stor indsats. Det er din opgave at arbejde med de ting, der bliver snakket om i løbet af samtalerne.

Mød psykologerne

Vi er unge psykologer, med speciale i unge. Her kan du møde alle psykologerne i UngTerapi, læse mere om den enkelte og finde en du har kemi med.

Mød Psykologerne

Se priser

Hos UngTerapi får du psykologhjælp til studiepriser, hvis du er under 30 eller studerende. Vi tilbyder både individuelle samtaler, parterapi og gruppeforløb.

Se vores priser

Online booking

Find en tid, der passer godt i din kalender. Vi har et enkelt og overskueligt online bookingsystem, hvor du nemt kan booke en tid – også på mobilen!

Book en tid nu

Skriv til os

Ring til os

København: 60 80 87 09

Mandag: 10.30-13.30 Tirsdag: 8.00-10.00 & 14.15-15.15 Onsdag: 8.00-9.45 & 15.30-16.45 Torsdag: 8.30-9.30 & 15.30-17.30 Fredag: 9.00-15.00

Aalborg: 60 80 81 67

Har ikke faste telefontider

Har du spørgsmål?

 

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores Privatlivspolitik.