At være ung er på mange måder en utrolig konfliktfyldt tid. Det er en tid, hvor man skal navigere i mange forskellige arenaer alt imens man prøver at skabe sin egen identitet. Alt dette samtidig med at vi lever i en præstationstid, hvor høje krav, fleksibilitet og omstillingsparathed er i fokus.
Jeg forstår godt, at mange unge bliver overvældet – Jeg har selv stået i en sådan hvirvelvind, og kan sætte mig ind i mange af de problematikker, som unge står med i dag.
For mig er det førsteprioritet, at vi får etableret en tryg og ligeværdig relation, da jeg tror på at det er afgørende for, at terapien har den ønskede effekt. At starte i terapi kan føles både skræmmende og grænseoverskridende, og jeg vil gøre mit bedste for, at det føles trygt at være her.
Alle mennesker er forskellige, og på samme måde vil jeg forme terapien derefter. Jeg bruger derfor ikke en manualbaseret tilgang, men afstemmer løbende med dig, hvad dine ønsker er for terapien.
Jeg arbejder helt grundlæggende ud fra, at ingen mennesker er forkerte. Alle problematikker, følelser og tanker eksisterer af en årsag, og det er vigtigt at forholde sig nysgerrigt til dem, fremfor at skælde dem ud. Vores tanker og følelser er ikke vores fjender, men de kan være vanskelige at forholde sig til, hvis man ikke forstår dem – eller bliver overvældet, når man mærker dem.
Rent metodisk er jeg særligt inspireret af Tilknytningsteorien, Internal Family Systems samt Psykodynamisk terapi. Hertil tror jeg på, at man er nødt til at forstå roden til problematikkerne, hvorfor jeg som regel vil spørge ind til din livshistorie. Jeg tror på, at forklaringer på, hvorfor man handler, tænker og føler som man gør, agerer som et forløsende aspekt i terapien. Med denne viden bliver det nemmere at drage omsorg for sig selv, og netop denne omsorg er, efter min oplevelse, nærmest altafgørende for at skabe forandring.
Erfaring & Uddannelse
Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet (KU), hvor jeg særligt har haft fokus på klinisk og normkritisk psykologi. Inden jeg startede på Psykologi på KU tog jeg en Humanistisk Bachelor fra Roskilde Universitet.
Jeg startede med at arbejde med unge i 2015 som frivillig ungevejleder i Roskilde Socialpsykiatri. Her har jeg blandt andet været medstifter af et projekt i samarbejde med Roskilde Festivalen og Socialpsykiatrien, samt været projektleder for et sommerferietilbud for psykisk sårbare unge. Derudover har jeg været rådgiver i Psykiatrifondens telefonrådgivning samt varetaget et gruppeforløb for unge mellem 17-24 år, der er pårørende til en forælder og/eller søskende med psykisk sygdom.
Inden jeg startede som psykolog i UngTerapi har jeg også 3 års samtaleerfaring som studenterterapeut, bl.a. i UngTerapis Studenterklinik.
Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og arbejder under de etiske principper for nordiske psykologer. Jeg modtager ugentlig supervision for at kvalitetssikre mit arbejde og dygtiggør mig også gennem deltagelse i relevante kurser og oplæg.