Utilstrækkelighed

  • Du skal se godt ud.
  • Du skal være dygtig i skolen.
  • Du skal have den helt perfekte kæreste.
  • Du skal slå dig løs til festerne i weekenderne og samtidigt have den perfekte krop.
  • Du skal være et menneske der bruger tid på masser af venner, og samtidigt have tid og overskud til en kæreste.
  • Du skal have et pragende CV, og stadigt styrte igennem din uddannelse.
  • Du skal vide hvad du vil fra start, og du må helst ikke droppe ud eller være skoletræt.

Det hele skal se nemt ud, men i virkeligheden er det svært for de fleste at opfylde, og som ung får man ofte mange problemer med at leve op til livet.

Pige med åbne øjne

Hvorfor er det så svært at være ung i dag?

At være ung i dag betyder et hav af modsatrettede forventninger, der kan føre til at mange føler sig som en “ung med problemer”.

At være ung i dag betyder at man skal leve op til mange krav, hvor det forventes at man selv finder sin egen vej i livet, selvom mange unge ikke bliver tilbudt den hjælp de har brug for.

Vi lever i en verden hvor vi har uendeligt mange muligheder, hvilket gør at vi som mennesker hele tiden søger efter det, der hele tiden er lidt bedre end det vi har.

Med den nye dating-app “Tinder” går jagten på den eneste ene, hvor man med én eneste bevægelse med pegefingeren kan afgøre, om man måske her har fundet sit livs kærlighed.

Fordi man i dag næsten ejer et par sko i længere tid, end man kan regne med at en kæreste eller et venskab holder, er det svært for unge at træffe vigtige valg, der kan få konsekvenser for fremtiden.

De fleste unge kan få svært ved at have det godt med at binde sig til noget og lukke nogle døre i livet, for hvad nu hvis der rundt om hjørnet lurer en endnu bedre kæreste, en endnu flottere taske, en mere rigtig uddannelse eller en oplevelse man ikke må gå glip af?

Når man som ung hele tiden får at vide at man er priviligeret og har alle muligheder i verden, betyder det også at man bør kunne finde ud af sit liv og kun opnå det bedste.

Derfor kan det være endnu mere svært være den, der ikke har succes og lever det perfekte liv.

Fordi det kan være svært at tale med andre unge om at man har problemer med at finde ud af sit eget liv, kan man som ung med tiden føle:

En generel følelse af utilstrækkelighed

UngTerapi ønsker at udfordre alt det man som ung mener man burde gøre hele tiden.

Når livet mere handler om at man “burde” gøre noget, end at man “ønsker” at gøre noget, bliver livet en kamp hvor man konstant kæmper for at være god nok, succesfuld nok og smart nok.

At være glad i sit liv handler ikke om konstant at være succesfuld, men om at kunne skelne mellem hvad der er godt for en, og hvad der skal ud af ens liv.

At være glad handler bl.a. om at kunne sige fra over for hele verden, når der er behov for det.

UngTerapi går derfor i dybden med hvordan unge gennem deres fortællinger kan komme tættere på sig selv, så livet i sidste ende styres af livsværdierne og ikke alt det man som ung føler man bør.

Hvad kan jeg selv gøre ved følelsen af utilstrækkelighed?

Hvis du ønsker at arbejde med de psykologiske udfordringer, du står i, kan du få hjælp her. Vi har skrevet E-bogen “Indsigt og Øvelser i 7 Psykiske Udfordringer”. Den kan du kan downloade gratis her. På denne side kan du også tilmelde dig nyhedsbrevet Ugens Eftertanke, hvor du får tips, inspiration og fifs til selvhjælp.

Hvis du ønsker psykologhjælp til at arbejde med den situation du står i, kan du enten bruge kontaktformularen nedenfor eller bestille en tid i vores online bookingsystem.

Mød psykologerne

Vi er unge psykologer, med speciale i unge. Her kan du møde alle psykologerne i UngTerapi, læse mere om den enkelte og finde en du har kemi med.

Se priser

Hos UngTerapi får du psykologhjælp til studiepriser, hvis du er under 30 eller studerende. Vi tilbyder både individuelle samtaler, parterapi og gruppeforløb.

Online booking

Find en tid, der passer godt i din kalender. Vi har et enkelt og overskueligt online bookingsystem, hvor du nemt kan booke en tid – også på mobilen!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om utilstrækkelighed

Hvad betyder utilstrækkelig?

Utilstrækkelighed betyder at man føler at man ikke slår til. At man ikke er god nok.

Føler mig utilstrækkelig?

At føle sig utilstrækkelig er en følelse der kan opstå hvis man ikke kan leve op til egne eller andres forventninger.

Utilstrækkelig på engelsk?

Insufficient

Utilstrækkelig synonym

Mangelfuld, ønsker, manglende, ufuldstændig,, ulige, ukvalificerede, inkompetente, uegnet, utilfredsstillende, ufuldkommen, ligegyldig, mager, ringe, lille.