Psykolog spiseforstyrrelse – Få hjælp nu!

Psykolog spiseforstyrrelse – Få hjælp nu!

Spiseforstyrrelse behandling med kort ventetid

Få hjælp til spiseforstyrrelse hos en psykolog med speciale i spiseforstyrrelser.

Behandling af spiseforstyrrelser

Dreng der læner sig op ad en mur

Rigtig mange unge lider officielt af en spiseforstyrrelse, men der er også rigtig mange unge, der har et svært forhold til mad og træning, uden at det ”lever op til” kravene for en spiseforstyrrelse.

I UngTerapi ser vi spiseforstyrrelsen mere som et spektrum, hvor man kan have en forstyrret tankegang omkring mad i forskellig grad, der dog alle kræver en vis behandling i samtaleterapien. Så selvom en spiseforstyrrelse i den svære ende kræver en mere intens behandling, er det vigtigt ikke at overse den forstyrrede tankegang omkring mad, der dog ikke kommer til udtryk i selve madindtaget.

I denne tekst bruges ordet ”spiseforstyrrelse” om alle disse tilstande – også dem i den lette ende af spektret – for enkelthedens skyld.

Få hjælp til din spiseforstyrrelse

Kom trygt og hurtigt i gang med behandlingen!

Vores psykologer er specialister i spiseforstyrrelser og vi har hjulpet mere end 7.000 unge med at få det bedre.

Har du spørgsmål?

  • 60 80 87 09

    Telefontider:
    Mandag: 10.30 – 14.30
    Tirsdag: 10.00 – 14.00
    Onsdag: 8.00 – 12.00
    Torsdag: 10.00 – 14.00
    Fredag: 9.00 – 13.00

Tænker du sådan her?

Pige der har lukket øjnene og som er udenfor

Kæmper du eller din pårørende med en spiseforstyrrelse, er det muligt at søge behandling hos os i UngTerapi. En spiseforstyrrelse kan se ud på rigtig mange forskellige måder, og oplevelsen af den er også meget individuel.

Mange tror at en spiseforstyrrelse kun kan behandles i psykiatrien eller på et hospital, men rigtig mange behandles for spiseforstyrrelser gennem samtaleterapi på mindre klinikker rundt omkring i landet. Ofte foretrækker mange at søge behandling i private tilbud, da de kan føle en højere grad af kontrol med forløbet, end i et offentlige system.

I UngTerapi har vi bred erfaring med at hjælpe unge med spiseforstyrrelser, både inden den reelt har nået at udvikle sig, når den officielt kan betegnes som en spiseforstyrrelse, og efter endt forløb i psykiatrien.

Her er det også vigtigt at understrege, at hvis du eller din pårørende lider af en svær spiseforstyrrelse er det vigtigt at kontakte psykiatrien, da et samtaletilbud ikke vil være nok.

Behandling i 2 dele

Psykologsamtale med unge

Foruden de svære tilfælde af spiseforstyrrelser, kan et samtaletilbud ofte være nok for at hjælpe den spiseforstyrrede igennem lidelsen, særligt hvis dette sker i samarbejde med diætister eller læger. I UngTerapi er det muligt at have et forløb, hvor der fx samtidig også samarbejdes med en privat diætist.

Et sådant forløb vil groft set deles op i ”maddelen”, som foregår hos diætisten, hvor der holdes øje med vægten og udarbejdes et kostskema, og den psykiske del, hvor vi i UngTerapi vil varetage den psykologiske behandling. Dette kaldes en ”multi-disciplinær tilgang”.

Det kan ofte være en fordel at psykologen, der udfører samtaleterapien, ikke også har ansvaret for at kontrollere madindtaget eller holde øje med vægten, da dette ofte kan udfordre relationen til psykologen. Selvom der altid holdes øje med om vægten eller madindtaget når kritiske niveauer, hvor der skal kaldes på ekstra støtte, er det vigtigt for psykologen at etablere et samtalerum, hvor alt ikke nødvendigvis handler om spiseforstyrrelsen, men hvor der også er mulighed for at tale om alt dét, der også er svært i livet. Dette er enormt vigtigt, siden det er her årsagen til spiseforstyrrelsen først og fremmest ligger.

Psykologer med speciale i spiseforstyrrelser

Vi har hjulpet mere end 7000 unge!

Her ser du alle de psykologer hos UngTerapi, som behandler spiseforstyrrelser.

Hvordan kan psykoterapi hjælpe?

Samtaleterapi kan hjælpe på mange forskellige måder, men grundlæggende hjælper det fordi samtaleterapi…

  • Skaber trygge rum

    Samtaleterapi skaber et trygt og fortroligt rum, hvor du kan dele dine tanker og følelser uden frygt for dom. Det er et sted, hvor du kan være dig selv og arbejde sammen med en psykolog for at forstå de underliggende årsager til spiseforstyrrelsen. Det trygge rum mellem dig og psykologen er altafgørende for din udvikling, hvor du i svære tider kan læne dig op ad psykologens støtte, og i tryghed bearbejde alle de svære tanker og følelser du gennemgår.

  • Identificerer underliggende problemer

    Psykologen hjælper dig med at forstå de dybere årsager til spiseforstyrrelsen, såsom stress, traumer eller lavt selvværd. Ved at identificere disse underliggende problemer kan I sammen arbejde på at adressere og håndtere dem, og forebygge at de opstår igen i fremtiden.

  • Udvikler sundere mønstre

    Gennem terapi kan du lære sunde copingstrategier og udvikle nye tankemønstre. Dette er afgørende for at erstatte de destruktive tanker, der følger med en spiseforstyrrelse, med mere positive og støttende tanker. Ofte udvikler en spiseforstyrrelse sig, fordi livet føles ude af kontrol. At etablere nye copingstrategier, der håndterer disse følelser på mere konstruktive måder er derfor essentielt for at heale spiseforstyrrelsen.

Eksempler på behandlingsformer

Kvinde sidder i en stol overfor en psykolog

I UngTerapi arbejder psykologerne med forskellige terapiformer, og ofte vil der indgå elementer fra flere forskellige terapeutiske retninger. Her kan du læse lidt om hvordan de forskellige terapiformer arbejder med spiseforstyrrelsen:

  • Kognitiv Adfærdsterapi (KAT)

    Kognitiv adfærdsterapi fokuserer på at identificere og ændre negative tankemønstre og adfærd, der er forbundet med spiseforstyrrelsen. Psykologen hjælper med at udforske og udfordre de destruktive tanker og erstatte dem med mere realistiske og sunde tankemønstre.

  • Mindfulness-Baseret Terapi

    Mindfulness-teknikker integreres ofte for at hjælpe med at forblive opmærksom på øjeblikket, håndtere stress og reducere impulskontrolproblemer. Dette kan bl.a. være igennem vejrtrækningsøvelser og guidede meditationer.

  • Dialektisk Adfærdsterapi (DAT)

    DAT kombinerer kognitiv adfærdsterapi med elementer af mindfulness. Den fokuserer på at udvikle færdigheder til at håndtere intense følelser, regulere impulser og forbedre relationer. Dette kan være særligt nyttigt for personer med spiseforstyrrelser, hvor følelsesmæssige udfordringer ofte spiller en stor rolle.

  • Interpersonel Terapi (IPT)

    IPT fokuserer på at forbedre interpersonelle færdigheder og relationer. Mange mennesker med spiseforstyrrelser oplever problemer i deres forhold til andre, og IPT sigter mod at behandle disse udfordringer og styrke de sociale kompetencer.

  • Psykodynamisk Terapi

    Denne tilgang fokuserer på at udforske ubevidste tanker og følelser, der kan bidrage til spiseforstyrrelsen. Psykologen hjælper med at forstå dybere lag af deres psykologi og arbejde med at løse underliggende konflikter.

Test dig selv: Har du behov for psykologhjælp?

Test dig selv: Har du brug for psykolog?

Vi har udviklet en test, hvor du kan få vores faglige vurdering på ét minut.