Nedtrykthed

Kan du genkende dette scenarie?

Man kan kalde det mange ting: Nedtrykthed, ked af det-hed eller sågar depression. Uanset hvad skal der dog ikke være nogen tvivl om at nedtrykthed er en tilstand, der er svær at være i, og for mange også svær at komme ud af.

At være nedtrykt er noget alle mennesker oplever ofte i løbet af livet. Der er dog stor forskel på almindelig nedtrykthed og den mere kroniske tilstand, der mere minder om depression, dog uden at være blevet diagnosticeret hos en læge.

Nedtrykthed, modløshed og tristhed

Når man er nedtrykt næsten hver dag, tyder det på at der er nogle dybere psykiske problematikker man har svært ved at komme ud af, selvom man prøver.

De fleste vil opleve at det bliver værre jo mere man forsøger at tænke over en løsning på det hele, og dette skyldes at hjernen efterhånden er blevet “programmeret” til at tænke de samme tanker om og om igen. Det er derfor enormt svært, for ikke at sige umuligt, at øve sig i at tænke mere positivt på egen hånd, og man ender ofte i de samme negative mønstre.

Der kan være mange årsager til at man har en generel følelse af nedtrykthed, og det er ofte et produkt af mange ubearbejdede begivenheder, der har sat sine spor dybt i sjælen, selvom man troede at man var over det for længst. Selvom man har glemt selve episoden eller sågar en svær periode, så har den sat sine aftryk, som man ikke kan få bearbejdet ordentligt, hvis ikke man får talt om dem. Mange kan have rigtig svært ved at få talt om sine følelser, fordi de ikke selv ved hvor de kommer fra, hvilket betyder at de lukker sig inde med deres nedtrykthed.

Sådan får du det bedre når du er nedtrykt og har automatiske tanker

I UngTerapi har vi skrevet en e-bog med øvelser til 7 psykiske problemstillinger. Særligt punkt 7 om Automatiske tanker kan være nyttigt for dig der oplever at være nedtrykt. Her kan du få E-bogen tilsendt gratis på E-mail.

Ønsker du professionel hjælp til nedtrykthed, så kan du kontakte os i kontaktformularen nedenfor, eller gå til Online Tidsbestilling.

Mød psykologerne

Vi er unge psykologer, med speciale i unge. Her kan du møde alle psykologerne i UngTerapi, læse mere om den enkelte og finde en du har kemi med.

Mød Psykologerne

Se priser

Hos UngTerapi får du psykologhjælp til studiepriser, hvis du er under 30 eller studerende. Vi tilbyder både individuelle samtaler, parterapi og gruppeforløb.

Se vores priser

Online booking

Find en tid, der passer godt i din kalender. Vi har et enkelt og overskueligt online bookingsystem, hvor du nemt kan booke en tid – også på mobilen!

Book en tid nu
Test dig selv: Har du brug for en psykolog

 

[Test dig selv]

Har du brug for en psykolog?

Lavt selvværd, nedtrykthed eller noget helt tredje?

Har du brug for psykologhjælp – Få svar på 1 minut!

Test dig selv

 

Har du spørgsmål?

Telefontider
Mandag: 9.00-12.00
Tirsdag: 8.00-9.30 & 15.30-17.00
Onsdag: 14.30-17.30
Torsdag: 10.30-13.30
Fredag: 9.00-12.00

Vi har tavshedspligt og behandler selvfølgelig din henvendelse fortroligt. Læs vores Privatlivspolitik.

Kontaktformular

  FAQ – Ofte stillede spørgsmål om nedtrykthed

  Nedtrykt engelsk

  Sad

  Symptomer på nedtrykthed

  Manglende energi.
  Søvnbesvær.
  Et konstant tankemylder – en overanalyseren af episoder.
  Ensomhed og indelukkethed.
  En generel følelse af uoverskuelighed.
  En uforklarlig vrede både mod sig selv og andre.
  Gråd over selv de mindste ting.

  Nedtrykthed modløshed og tristhed

  Når man er nedtrykt næsten hver dag, tyder det på at der er nogle dybere psykiske problematikker man har svært ved at komme ud af, selvom man prøver.

  Jeg er nedtrykt. Har jeg behov for psykologhjælp?

  Er du i tvivl om psykologsamtaler er noget for dig? Så prøv vores test: Har jeg brug for en psykolog? Så får du vores faglige vurdering på 1 minut.