Psykolog Josefine Steenberg Olesen

Josefine Steenberg Olesen

Psykolog

Aarhus

Jeg har ledige tider nu

Psykolog Josefine Steenberg Olesen

Josefine Steenberg Olesen

Psykolog

Aarhus

Jeg har ledige tider lige nu

Fakta

Aktuel kalenderstatus:

Ledige tider

Emner:
By:

Aarhus

Adresse:

Terapeuterne i Mejlgade
Mejlgade 46B
8000 Aarhus C

Titel:

Psykolog

Priser og tilskud:

Uddannelsessted:

Københavns Universitet

Sprog:

Dansk
English

Metoder:

Narrativ terapi
Mentaliseringsbaseret terapi
Eksistentiel terapi
Emotionsfokuseret terapi
Kognitiv adfærdsterapi

Metoden tilpasses til dig og dine ønsker

Erfaring:

Kræftens Bekæmpelse
Børne- og Ungdomspsykiatri
Bryd Tavsheden
Socialpsykiatrisk Center Nordvest
Psykiatrisk Center Nordsjælland
Kvinderådgivningen Brunhilde
Falck Heathcare A/S
Sex og Samfund
Ungdommens Røde Kors

Fødeår:

1991

Beskrivelse

Som barn, ung og ung voksen ligger der en stor opgave i det at vokse op, skabe sin identitet og finde sin plads i tilværelsen, og dette arbejde influerer ens trivsel. Man skal finde sine ben i et samfund, der lægger pres på den enkelte til at træffe svære valg mellem utallige muligheder og navigere i et socialt liv, der både foregår i fysisk samvær med andre, men i lige så høj grad over sociale medier.

Det kan være en stor udfordring at balancere samfundets væld af muligheder, sociale forventninger og normer med sine egne behov, værdier, grænser og drømme. Det er helt forståeligt at man kan blive fortvivlet og have behov for hjælp.

Jeg ønsker at ingen går rundt og føler sig alene, men kan få hjælp når livet trykker. Jeg arbejder med børn, unge og yngre voksne, fordi jeg ønsker at hjælpe med de mange udfordringer, der kan være i denne del af livet.

 

Terapi hos mig

Hvert menneske er unikt, og derfor ser hver samtale forskellig ud hos mig. Jeg forsøger altid at tilpasse rammen for terapien, så det giver mest mening for dig.

Jeg ser terapi som en fælles rejse. Vi vil sammen gå på opdagelse i netop din fortælling, hvor vi vil iagttage og undersøge, hvad der er på spil for dig. Jeg vil guide samtalen, og hele tiden sørge for at vi er på rette vej.

Det kræver mod at lukke et andet menneske ind i netop det, som føles allermest sårbart. Det kan føles grænseoverskridende at se de svære ting i øjnene, og tilmed dele dem med andre. Derfor er det vigtigt, at du føler dig tryg i terapien. Hos mig vil du møde en professionel psykolog, der gennem nærvær og respekt gør sig umage for at møde dig, netop dér, hvor du står.

Psykologer arbejder med forskellige terapeutiske retninger og metoder. Jeg har fordybet mig i flere terapiretninger, som jeg bruger i min praksis, idet hver retning tilbyder nogle metoder, der kan være gavnlige alt efter personlig stil og udfordringer. Disse er Narrativ terapi, Mentaliseringsbaseret terapi, Eksistentiel terapi, Emotionsfokuseret terapi og Kognitiv adfærdsterapi. I terapien er jeg også optaget af at skabe kontakt til dine kropslige fornemmelser og dine følelser, således at der opnås en sammenhæng mellem det tænkte og det følte.

Uddannelse og arbejdserfaring

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet med særligt fokus på klinisk psykologi, tilknytning, traumer og børneneuropsykologi.

Jeg har arbejdet med mennesker i mange forskellige sammenhænge gennem ansættelser, frivilligt arbejde, studier og private sammenhænge.

Arbejdserfaring:

  • Kræftens Bekæmpelse, gruppeleder for et sorgtilbud for børn, unge og deres familier
  • Børne- og Ungdomspsykiatri, psykolog i børneafdelingen
  • Bryd Tavsheden, onlinerådgivning af voldsramte børn og unge
  • Socialpsykiatrisk center Nordvest, støttende samtaler med mennesker tilknyttet psykiatrien
  • Psykiatrisk Center Nordsjælland, psykologpraktikant på et åbent sengeafsnit
  • Kvinderådgivningen Brunhilde, rådgivende terapisamtaler med unge kvinder
  • Falck Heathcare A/S, Den psykologiske Kriserådgivning
  • Sex og Samfund, tilknyttet LGBT+ perspektiv-gruppen
  • Ungdommens Røde Kors, støttende samvær med børn af kvinder på Krisecenter

Jeg holder mig løbende opdateret med bl.a. kurser, og modtager supervision af erfarne psykologer for at kvalitetssikre mit arbejde.

Som psykolog er jeg underlagt tavshedspligt, hvilket vil sige at de oplysninger, du giver psykologen, ikke videregives til andre.

Herudover er jeg medlem af Dansk Psykologforening, og jeg følger psykologloven samt de Etiske Principper for Nordiske Psykologer.

Er du interesseret i en samtale med Josefine Steenberg Olesen?

 

 

Andre psykologer

Disse psykologer har ledige tider lige nu: