Leder og psykolog i UngTerapi, Laila McFarlan

Laila McFarlan

Leder og psykolog

København

Jeg modtager ikke nye klienter pt.

Leder og psykolog i UngTerapi, Laila McFarlan

Laila McFarlan

Leder og psykolog

København

 Modtager ikke nye klienter pt.

Fakta

By:

København

Adresse:

Titel:

Leder og psykolog

Priser og tilskud:

Uddannelsessted:

Københavns Universitet

Sprog:

Dansk

Metoder:

Psykodynamisk psykoterapi
Emotionsfokuseret terapi
Mentaliseringsbaseret terapi
Tilknytningsbaseret psykoterapi
ACT (Acceptance and Commitment Therapy – en del af 3. generations kognitiv adfærdsterapi)
Prolongued exposure og kognitiv eksponeringsterapi
Narrativ terapi

Metoden tilpasses til dig og dine ønsker

Erfaring:

Studenterterapeut
Center for Seksuelt Misbrugte
Center for Familieudvikling
Frit Sind
Københavns Universitet
Center for Tidlig Indsats og Familieforskning
headspace

Fødeår:

1986

Beskrivelse

Fra 2. år på psykologistudiet vidste jeg, at jeg ville arbejde med unge. 

Jeg ved, hvor svære ungdomsårene kan være, og jeg brænder for at hjælpe unge godt på vej igennem en tid, hvor man endnu ikke er rigtig voksen og ikke længere er rigtig barn.

 

I ungdomsårene begynder mange at se tilbage og gøre sig tanker om det, de kommer fra, og nye følelser kan opstå eller gamle blive forstærkede. Man sammenligner sig med andre. Måske har der været skilsmisse, mobning, tab eller vold. Og samtidig med alle tankerne og følelserne omkring det, der har været, må man kigge fremad og vælge uddannelse, venner, studiejob, kæreste osv.

Alle disse refleksioner om fortid, nutid og fremtid vil jeg gerne hjælpe dig med at navigere i, og jeg vil gerne være der sammen med dig, så du ikke står alene.

Terapilokale København

Metode

Jeg arbejder eklektisk og tilpasser terapien til den enkelte klient. Metodisk trækker jeg særligt på:

 • Psykodynamisk psykoterapi
 • Emotionsfokuseret terapi
 • Mentaliseringsbaseret terapi
 • Tilknytningsbaseret psykoterapi

Men jeg har også erfaring med:

  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy – en del af 3. generations kognitiv adfærdsterapi)
  • Prolongued exposure og kognitiv eksponeringsterapi
  • Narrativ terapi

Udannelse og arbejdserfaring

Jeg har mange års erfaring med samtaler med unge, og jeg har siden 2017 været ansat i UngTerapi – først som sekretær, sidenhen som studenterterapeut og ansvarlig for samarbejdsaftaler og nu som psykolog og leder.

I 2021 opstartede jeg UngTerapis studenterklinik i København, hvor jeg havde 400 samtaler sideløbende med kandidatuddannelsen.

Jeg modtager ugentlig supervision for at kvalitetssikre mit arbejde, og jeg dygtiggør mig løbende ved at tage på nye relevante kurser. Derudover har jeg også selv været i terapi, og går regelmæssigt i egenterapi, og jeg har herigennem erfaret hvor hårdt og livsændrende det kan være at sidde i klientstolen.

Jeg er medlem af Dansk Psykologforening og Dansk Selskab for Intensiv Dynamisk Korttidsterapi.

Uddannelse

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet med særlig fokus på klinisk psykologi, traumer, tilknytning, familier og parforhold.

Jeg er certificeret børnegruppeleder fra Center for Familieudvikling med fokus på at hjælpe børn og unge med skilte forældre.

Jeg er certificeret i at afholde det internationalt anerkendte og forskningsbaserede PREP-kursus for par fra Center for Familieudvikling. PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program og hjælper par til et stærkere forhold.

Jeg er igang med en 3-årig videreuddannelse i Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP) for kliniske psykologer ved Jeanne Isaksen og Jon Frederickson.

Arbejdserfaring

 • Studenterklinikken i UngTerapi, individuel terapi til unge mellem 15 og 30 år
 • Center for Seksuelt Misbrugte, assistent på Manuvision-holdet for brugere over 18 år der har oplevet seksuelle overgreb i barndommen
 • Center for Familieudvikling, psykologpraktikant med parterapiforløb og børneskilsmissegruppe
 • Partelefonen, telefonrådgivning om parforhold og kommunikation
 • Frit Sind, individuel terapeut, ACT-forløb til unge borgere med socialangst
 • Københavns Universitet, underviser i personlighedspsykologi
 • Institut for psykologi, forskningsassistent
 • Headspace, samtaler til børn og unge mellem 12 og 25 år

Udtalelser fra tidligere klienter

Sarah, 22 år:
"Mit terapiforløb hos Laila McFarlan har været rigtig godt, og jeg kan meget varmt anbefale hende. Hun er god til at skabe et trygt, roligt og rart rum, hvor man føler sig forstået, rummet og lyttet til. Hun var rigtig god til at inddrage mig i processen og samtaleformen fra start til slut, hvilket gav mig en oplevelse af at have overblik over vores samtaler, og især også at kunne se udviklingen af dem.

Laila har hjulpet mig med at få nye perspektiver på mit selvbillede og hvordan jeg bliver bedre til at finde tryghed og styrke inde i mig selv. Laila havde også en evne til at gøre de emner der normalt kan føles tunge eller rodede, meget lettere og mere håndgribelige, hvilket var det jeg havde brug for."

Tamara, 21 år:
"Mit terapiforløb hos Laila har været en enormt rar, udviklende og hjælpsom oplevelse som på allerbedste vis har hjulpet mig med at bearbejde nogle svære oplevelser, jeg har haft, og vokse mere som individ.

Laila er en enormt omsorgsfuld og forstående person med et stort hjerte, og under vores samtaler har jeg nemt kunnet mærke, hvordan hun kun vil mig det allerbedste. Laila er virkelig nem at tale med, og jeg har følt mig meget tryg og lyttet til hver eneste gang, vi har talt sammen. Det er et trygt rum og en positiv atmosfære, når man sidder overfor hende, og selv om det selvfølgelig har været psykisk hårdt at bearbejde nogle af de sværere emner, som vi har talt om, har jeg altid følt mig lettere og mere handlekraftig efter vores samtaler.

Der har især været mange områder af mig selv, som jeg ikke tidligere har turdet anerkende eller se i øjnene, men efter mit forløb hos Laila føler jeg virkelig, at jeg både kender mig selv bedre, stoler mere på mig selv og generelt er blevet en meget stærkere person, end jeg var da vi startede. Jeg kan slet ikke stresse nok, hvor stor en hjælp hun har været for mig.

Jeg kan virkelig mærke hvordan jeg, på bare kort tid, allerede er vokset meget og har fået en masse hjælp og gode værktøjer med mig, som jeg kan bruge videre i livet."

Andre psykologer

Disse psykologer har ledige tider lige nu: