Psykolog Marie-Louise Triksys

Marie-Louise Triksys

Autoriseret psykolog

København

Jeg modtager ikke nye klienter pt.

Psykolog Marie-Louise Triksys

Marie-Louise Triksys

Autoriseret psykolog

København

 Modtager ikke nye klienter pt.

Fakta

By:

København

Adresse:

Hejrevej 30, 3. sal
2400 København NV

Titel:

Autoriseret psykolog

Priser og tilskud:

Tilskud fra “danmark”

Uddannelsessted:

Københavns Universitet

Sprog:

Dansk
English

Metoder:

Acceptance and Commitment Therapy
Eksistentiel psykologi
Internal Family Systems
Jungiansk psykologi
Psykedelisk terapi

Metoden tilpasses til dig og dine ønsker

Erfaring:

Psykiatrien

Fødeår:

1989

Beskrivelse

For mig er det vigtigt at huske på, at vi som mennesker lever i et stort og kompliceret system af mange forskellige ting der påvirker os og vores handlinger: Vores opvækstbetingelser, vores venner og familie, den mad vi spiser, vores skole eller arbejde, normerne i kulturen, klimakrisen, etc. I vores familie kan svære følelser og konflikter komme til at overskygge for den kærlighed, der måtte ligge under.

 

De problemer vi oplever, er problemer i et større system!

Det er ikke være individets skyld, selvom det kan føles sådan nogle gange når vi har det svært – da vi lever i et meget individualistisk samfund i dag.

Som ung kan der være mange udfordringer, herunder at der kan være mange forventninger, men måske ikke så tydelig en retning at gå.

For mig er spørgsmålet ikke “Hvad er der galt med dig?” men “Hvad er der sket i dit liv?”.

Jeg mener at vores handlinger så smukt giver mening, når man forsøger at se baggrunden for det vi gør.

 

Dette smukke citat betyder for mig, at vi alle rummer sår på sjælen, dette hører med til at være menneske, og at vi nogle gange  gennem at konfrontere det svære, kan opnå at finde noget lyst og smukt inden i os selv.

Terapi

Jeg har arbejdet med forskellige terapiretninger, og jeg bliver fortsat inspireret af nye. Dog ved jeg, at det først og fremmest handler om vores relation til hinanden i terapirummet, og at vi sammen finder ud af hvad du har brug for og dermed finder vejen at gå.

Jeg vil ikke putte dig ned i en særlig teoretisk kasse.

Jeg lader mig inspirere af forskellige terapeutiske retninger som: Acceptance and Commitment Therapy, eksistentiel psykologi, Internal Family Systems og jungiansk psykologi.

Terapi kan være en kreativ proces, og jeg kan finde på at foreslå tegning eller at lytte til musik i terapien, for at udtrykke nogle af dine indre følelser eller billeder, som det nogle gang kan være svært at sætte ord på. Jeg vil måske hjælpe dig med at mærke efter i din krop, da vores krop ofte indeholder vigtig information og kan guide os.

Nogle gange arbejder vi måske med dine drømme, hvis du kan huske dem, da de med deres rige billeder kan fortælle nogle vigtige historier.

Særligt om psykedelisk integrationsterapi

Psykedelisk terapi er fortsat ulovligt i Danmark men forskningen viser, at det har meget stort potentiale til at hjælpe mennesker med svære lidelser, herunder traumer, depression og misbrug.

Jeg ved, at mange mennesker vælger at eksperimentere med psykedelika, fx til fester eller bare derhjemme i stuen med en ven. Nogle får nogle meget meningsfulde oplevelser, fx spirituelle oplevelser, som positivt ændrer ens liv. Andre får nogle svære oplevelser, og fx oplever angst eller depressive tanker efterfølgende, og det kan være svært at vide hvem man skal tale med det om.

Jeg tilbyder samtaler omkring psykedeliske oplevelser, ud fra et harm reduction perspektiv.  Her kan jeg støtte dig til på bedst mulig vis at “fordøje” oplevelsen, og få det bedste ud af den. (NB: Jeg giver ikke psykedelika under samtalerne, men jeg tilbyder støtte til dem der selv har brugt psykedelika eller overvejer det)

Min baggrund

Jeg er uddannet psykolog fra 2016. Jeg bor i København med min partner og vores søn på 1,5 år. Jeg er ved at videreuddanne mig til psykedelisk terapeut på en international uddannelse (se evt. ovenfor om psykedelisk integrationsterapi).

Under psykologistudiet var jeg frivillig nogle år på en ung-til-ung chatrådgivning UngPåLinie, og jeg var også frivillig rådgiver i Kræftens Bekæmpelses Rådgivning, hvor jeg havde samtaler og grupper med pårørende og efterladte, der havde mistet til kræft.

Som færdiguddannet psykolog har jeg arbejdet to forskellige steder i psykiatrien, her senest på en klinik for traumatiserede flygtninge.

Jeg er selv menneske, jeg er selv ung, jeg er mor, jeg har selv mistet, og jeg har også selv opvokset i familie med misbrug. Alle disse erfaringer har jeg med mig og former den jeg er.

Jeg går selv i terapi, da jeg ser det som vigtigt at jeg arbejder med mig selv, og har prøvet min egen medicin.

Andre psykologer

Disse psykologer har ledige tider lige nu: