Steffen Stormrose
Autoriseret psykolog
København
Fakta
Aktuel kalenderstatus:
Modtager ikke nye klienter
By:
København
Adresse:
Axeltorv 6, 4. sal,
1609 København V
Titel:
Autoriseret psykolog
Priser og tilskud:
Tilskud fra “danmark”
Uddannelsessted:
Københavns Universitet
Sprog:
Dansk
English
Metoder:
Mentaliseringsbaseret terapi
Psykodynamisk terapi
Narrativ terapi
Kognitiv adfærdsterapi
Metoden tilpasses til dig og dine ønsker
Erfaring:
Mange års erfaring med samtaleterapi
Fødeår:
1973
Beskrivelse
For mange mennesker er det en særligt svær fase i livet at være ung. Mange unge oplever fx, at de er under pres for at præstere og fremstå perfekt for ikke at blive dømt ude.
Det er almindeligt at have sine problemer at kæmpe med. Men nogle gange sker der det, at problemerne vokser sig så uoverskuelige i dybde og omfang, at vi får svært ved at genfinde fodfæste, ro og retning i tilværelsen. Så er det en god idé at støtte sig til en betroet person.
Men de, som vi har at støtte os til i vores almindelige omgangskreds, har ofte også svært ved at finde hoved og hale i problemerne, eller de kan have nogle overforenklede idéer om, hvordan man skal forholde sig til tingene, som lukker af for, hvor indviklet og sårbart det faktisk er blevet. Så bliver det svært at bruge deres input til at genfinde ro og retning. I den slags situationer kan du have god brug for en psykolog at tale med.
Hvad er det, psykologer kan?
Psykologer har uddannet sig i at finde hoved og hale i folks problemer, og i at få brikkerne til at falde på plads. De er også trænet i at skabe klarhed gennem dialog, så det bliver gjort tydeligt og centralt, hvad der betyder mest for dig. Og så er psykologen i kraft af træning og uddannelse i øvrigt en empatisk og rolig samtalepartner, som er optaget af at forstå dig. Dermed gør psykologsamtaler det lettere at finde en meningsfuld vej frem, som giver dig mere ro og bedre fodfæste på din færd gennem problemerne.
Hvordan opnår man et godt samtaleforløb med psykologen?
For at psykologen kan hjælpe dig bedst muligt, er det vigtigt, at du finder en psykolog, du kan blive tryg ved at tale med, så du kan være åben og ærlig om alt det, der optager dig, på godt og ondt: følelser og tanker, glæder og sorger, ønsker, drømme og behov; oplevelser, der gør ondt, og nye udfordringer, som virker uoverskuelige.
Psykologen bør derfor også være en god medspiller for lige præcis dig, som du er, i jeres opbygning af tryg fortrolighed omkring dine sårbare tanker og følelser. På den måde kan I få en klar og dyb dialog, hvilket er det vigtigste for at opnå et godt samarbejde med psykologen om at finde din ro, dit fodfæste og en vej gennem problemerne, som giver mening for dig.
Sådan arbejder jeg
Samtalerne med mig begynder med, at vi finder ud af, hvad du vil have hjælp til i samtalerne, og hvordan din situation er opstået og aktuelt hænger sammen. Jeg noterer en hel del af det, du fortæller, og du er velkommen til at læse med i mine notater, der står ikke noget, som er hemmeligt for dig.
Jeg er optaget af at lytte til mine klienter med respekt og empati for det, de fortæller, så vi gennem dialogen kan finde veje fra dér, hvor de er, til deres rolige fodfæste på en kurs, der giver god mening for dem at bevæge sig på.
Et tema, jeg også ofte er optaget af, er, om du kan blive bedre til at af afbalancere dit behov for selvomsorg med hensynet til de ting og personer, der betyder mest for dig, på godt og ondt. Så du risikerer at blive en bedre og mere ansvarlig ven for dig selv gennem samtalerne.
Samtalerne kan foregå på mit kontor på Axeltorv i den indre by eller online. Jeg anbefaler dog, at vi som regel afholder samtalerne IRL, da det ofte gør det lidt nemmere at registrere hinandens mimik og kropssprog, hvilket er en vigtig del af vores udtryk. Særligt mellem mennesker som ikke kender hinanden på forhånd.
Min baggrund
Jeg læste psykologi på Københavns Universitet indtil 2014 og er siden blevet autoriseret af Dansk Psykolognævn. Jeg har arbejdet med samtaler i mange år, også før jeg blev psykolog, fx har jeg har arbejdet frivilligt i et par år på Livslinien og derefter på Offerrådgivningen.
Efter jeg er blevet uddannet som psykolog, har jeg arbejdet samtaleterapeutisk med både børn, unge og voksne i flere år, og med mennesker i mange forskellige situationer.
Samtaleteknisk har jeg interesseret mig særligt for mentaliseringsbaserede, psykodynamiske og narrative tilgange; men jeg benytter også gerne kognitive teknikker, særligt når problemet drejer sig om stress eller angst.