Brevkasse-podcast:

Jeg er ensom – Mød gymnasieeleven Ellen

 

“Jeg føler mig ensom”

Sådan fortæller gymnasieeleven Ellen om hvordan hendes liv ser ud for tiden. I denne podcast episode interviewer psykolog Maja Vain Gilbert hende og de snakker om hvordan hun oplever ensomhed på sin uddannelse.

Vi snakker blandt andet om tegnene på ensomhed og om, hvordan det kan være, at unge mennesker for første gang nogensinde har overhalet ældre mennesker over 80 år som den mest ensomme befolkningsgruppe i Danmark. Hvorfor er der større ensomhed blandt unge? 

Følelsen af ensomhed er svær at være i og kan være ret intens, men hvis du er ung og ensom, er der heldigvis veje ud af ensomheden. Dem snakker vi om i den her episode. 

Links:

Medvirkende i denne episode:

Psykolog Maja Vain Gilbert

Maja Vain Gilbert

Autoriseret psykolog

Psykolog Maja Vain Gilbert

Ellen

Gymnasieelev

Vi vil blive super glade hvis du:

  • Abonnerer på os i din podcast app eller på YouTube
  • Anmelder os i iTunes

Vil du læse mere om RadioPsykologerne eller skrive et brev til os?

Så gå ind på forsiden for vores podcast og tjek os ud.

Få besked når RadioPsykologerne udgiver nye podcast-episoder

Læs UngTerapis Privatlivspolitik og Mailchimp's privatlivspolitik.

 

Lyt til andre episoder her:

Jeg er ked af mit udseende

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om ensomhed

Er du også ensom?

Det er desværre meget almindeligt, især for unge, at man er ensom. I den her podcast-episode møder du gymnasieeleven Ellen, som fortæller hvordan hun oplever at være ensom, og vi snakker om hvilke veje der findes ud af ensomheden.

Søger du hjælp til ensomhed?

Det er vigtigt at du passer godt på dig selv og får hjælp og støtte udefra, så træk på dit netværk og bed om hjælp fra venner eller familie. Hvis det ikke er muligt eller du ikke har lyst så bør du opsøge professionel hjælp udefra for at sætte en forandring i gang i dit liv.
Start med at tjekke vores store guide til ensomme ud. Du lærer de vigtigste strategier til at overvinde ensomheden og igen føle nærhed med andre.

Jeg er ensom. Har jeg behov for psykologhjælp?

Er du ensom og i tvivl om psykologsamtaler er noget for dig? Så prøv vores test: Har jeg brug for en psykolog? Så får du vores faglige vurdering på 1 minut. Du finder testen via dette link!

2023-04-20T12:46:07+01:00