Brevkasse-podcast:

Jeg er bange for, hvad folk tænker om mig…

 

“Jeg er bange for hvad andre tænker om mig…”

Psykolog Maja Vain Gilbert og Psykolog Charlotte Kjærgård taler i dette afsnit om emnet “Jeg er bange for hvad andre tænker om mig”.

Anette er mor til en teenagepige, som bekymrer sig meget om hvad folk tænker om hende, og det påvirker hendes tanker og handlinger rigtig meget.

Jeg vil blive rigtig glad hvis vi laver et podcastafsnit om “hvad tænker andre om mig”. Når man er bange for hvad andre tænker om én, om der er noget de kan grine af, eller noget man gør eller siger, om de snakker bag ens ryg. Det kan være en bekymring for “tager de nu billeder eller snaps af mig og deler dem på de sociale medier?”
Når det bliver så slemt, at det hæmmer ens hverdag, og skolegang og man kan skifte tøj op til flere gange inden man skal afsted om morgenen, hvor man tænker: “Hvad tænker de andre nu? Har I nogen gode råd til unge som går med disse tanker?”

Maja og Charlotte kommer vidt rundt i psykologiske problemstillinger i denne episode, og får vendt emner som lavt selvværd, den indre kritiker og at der bliver tænkt meget i rigtigt og forkert i det mindset hvor man er meget bekymret for andre menneskers tanker.

Det er bestemt ikke ualmindeligt i teenageårene at man går rundt med den type utilstrækkelighedsfølelse, hvor en snæver normalitet, de sociale medier og influencers påvirker det mentale helbred.

Måske kommer man selv til at gå og dømme andre hele tiden? Er man selv en person der selv går og vurderer andre, så er man i en tankegang, hvor pilen også hurtigt kan pege på en selv. Her kan det være rigtig vigtigt at stille sig selv spørgsmålet: Ville du snakke sådan til din bedste veninde? Du skal snakke til dig selv, som om du selv var din allerbedste ven, du skal passe godt på dig selv. 

Lyt med i denne episode og bliv klogere på hvordan man lærer at hvile mere i sig selv og give slip på bekymringstankerne….

Psykolog Maja Vain Gilbert

Maja Vain Gilbert

Autoriseret psykolog

Psykolog Charlotte Kjærgård

Charlotte Kjærgård

Autoriseret psykolog

Vi vil blive super glade hvis du:

  • Abonnerer på os i din podcast app eller på YouTube
  • Anmelder os i iTunes

Vil du læse mere om RadioPsykologerne eller skrive et brev til os?

Så gå ind på forsiden for vores podcast og tjek os ud.

Få besked når RadioPsykologerne udgiver nye podcast-episoder

Læs UngTerapis Privatlivspolitik og Mailchimp's privatlivspolitik.

 

Lyt til andre episoder her:

Jeg er ked af mit udseende

 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om at være bange for hvad andre tænker

Er du bange for, hvad andre tænker om dig?

Så lyt med i den her podcast-episode, hvor de to psykologer, Maja Vain Gilbert og Charlotte Kjærgård, tager emnet op og løfter sløret for deres bedste råd til dig, som er bange for hvad andre tænker om dig. Lyt til episoden lige her!

❤️ Hvad kan jeg selv gøre for at hvile mere i mig selv?

Det kan fx. være rigtig godt at stille sig selv det her spørgsmål: De ting jeg fortæller mig selv – ville jeg snakke sådan til min bedste ven eller veninde?
Du skal snakke til dig selv som om du selv var din allerbedste ven, du skal passe godt på dig selv. Et simpelt men effektivt trick til en mere selvkærlig attitude. Hvis du lytter med på vores podcast-episode om emnet, får du alle vores bedste råd!

Jeg er bange for hvad folk tænker om mig. Har jeg behov for psykologhjælp?

Er du bange for, hvad andre tænker om dig og er i tvivl om psykologsamtaler er noget for dig? Så prøv vores test: Har jeg brug for en psykolog? Så får du vores faglige vurdering på 1 minut.

2023-04-20T13:05:14+01:00