Podcast:

Jeg bliver mobbet

 

 

“Jeg får simpelthen så ondt i hjertet når jeg hører sådan nogle historier her”

Sådan udbryder Charlotte spontant, i forbindelse med oplæsningen af dagens brev.

Hvad er mobning, og hvorfor bliver man mobbet?

Det er spørgsmål, som Maja og Charlotte har oppe at vende efter at have læst Annas brev til UngTerapis podcast, RadioPsykologerne.

Anna er blevet mobbet i skolen og det har rigtig store konsekvenser for hende. Det har resulteret i både usikkerhed, stress, selvmordstanker og selvskade, og påvirker hende rigtig meget.

Hvordan skal man håndtere det, hvis man er blevet mobbet igennem lang tid?

Hvem skal man opsøge hjælp hos, og hvordan kan man skabe en bedre situation fremadrettet?

Her kan du læse det brev, som Anna har sendt til os:

Hej Maja og Charlotte.

Jeg hedder Anna og er 15 år gammel og går i 8 klasse. Jeg skriver til jer, fordi jeg har brug for at høre nogle professionelles mening om den situation jeg sidder i. Jeg har altid følt at jeg var anderledes, og på en eller anden måde har jeg følt mig adskilt fra de andre. På den ene side har jeg altid følt mig mere moden end de andre, og på den anden side slet ikke.

Jeg er altid blevet mobbet og har flyttet skole én gang, og skal to år på efterskole nu. Jeg synes at jeg har oplevet at det med at blive mobbet kan sætte sig som et ar på sjælen. Jeg har altid hørt andre sige det, men jeg synes at mange af mine usikkerheder stammer derfra. Det med at være bange for at blive afvist, er især en af mine usikkerheder. Frygten for at andre igen fravælger mig, er kæmpestor. Ud over det, så er jeg også mega usikker på mig selv, både generelt og på mine kompetencer både i og udenfor skolen.

Jeg flyttede hen på en skole tilbage i 2017 fordi jeg ikke blev udfordret nok på min gamle skole. På den skole jeg går på nu, er der et kæmpe stort forventningspres fra lærernes side. Jeg tænker rigtig meget over, hvad andre tænker om mig, og derfor også mine karakterer. Jeg får altid høje karakterer, men jeg tænker alt for meget over det, synes jeg selv. Siden sommerferien 2020 har jeg været så presset over især skolen, at jeg ikke rigtig kunne magte at lave mine ting.

I januar 2021 blev jeg så udredt hos en psykiater, hvor jeg blev diagonstiseret med asbergers, og en belastningsreaktion i form af stress. Jeg har det sidste næsten år fået at vide, at jeg bare skulle tage mig sammen og komme i gang, men har ikke rigtig kunnet magte og overskue det. Det var og er svært at blive ved med den uforståenhed udefra.

Jeg har oplevet, at mine forældre ikke har reageret på de signaler om, at jeg har brug for hjælp. I starten fortalte jeg dem, at jeg havde selvmordstanker, det tænkte de ikke videre over. Så sagde jeg, at jeg overvejede at begynde at ryge, for at ramme dem eller for at få den rigtige opmærksomhed. De giver mig opmærksomhed, men ikke på den måde jeg ønsker, og som jeg ikke kan forklare.

Til sidst er jeg begyndt at selvskade i form af at snitte på armen og på maven. Jeg har fortalt det til min AKT-lærer, som har sagt det videre til mine forældre. Jeg har en følelse af, at det er kommet alt for langt ud før jeg fik hjælp. Jeg starter hos en psykolog om ikke så lang tid, men håber, at I stadig vil svare på mit brev.

Jeg kan også nogle gange have følelsen af, at jeg ikke ved, hvad jeg gør, og jeg bliver bange for mig selv nogle gange. Jeg synes at min usikkerhed fylder alt for meget nogle gange. Jeg tør ikke komme til håndbold, fordi jeg er bange for at de andre ikke synes jeg er god nok. Eller har svært ved at gå ind i klassen.

Jeg elsker jeres podcast og håber at I vil tage min situation op.

Anna

Så lyt med i denne episode, hvor Maja og Charlotte tager Annas dilemma op…

 

Medvirkende i denne episode:

Psykolog Maja Vain Gilbert

Maja Vain Gilbert

Autoriseret psykolog

Psykolog Charlotte Kjærgård

Charlotte Kjærgård

Autoriseret psykolog

Vi vil blive super glade hvis du har lyst til at skrive en ærlig anmeldelse af RadioPsykologerne i iTunes. 

Det tager 1 minut, og så hjælper du os med at nå ud til nye lyttere. TAK!

 

Vil du læse mere om RadioPsykologerne eller skrive et brev til os?

Så gå ind på forsiden for vores podcast og tjek os ud.

 

Lyt til andre episoder her: