Brevkasse-podcast:

Jeg er bange for, hvad folk t√¶nker om mig…

 

Lyt til episoden i din podcast-app – Klik her!

“Jeg er bange for hvad andre t√¶nker om mig…”

Psykolog Maja Vain Gilbert og Psykolog Charlotte Kj√¶rg√•rd taler i dette afsnit om emnet “Jeg er bange for hvad andre t√¶nker om mig”.

Anette er mor til en teenagepige, som bekymrer sig meget om hvad folk tænker om hende, og det påvirker hendes tanker og handlinger rigtig meget.

Jeg vil blive rigtig glad hvis vi laver et podcastafsnit om “hvad t√¶nker andre om mig”. N√•r man er bange for hvad andre t√¶nker om √©n, om der er noget de kan grine af, eller noget man g√łr eller siger, om de snakker bag ens ryg. Det kan v√¶re en bekymring for “tager de nu billeder eller snaps af mig og deler dem p√• de sociale medier?”
N√•r det bliver s√• slemt, at det h√¶mmer ens hverdag, og skolegang og man kan skifte t√łj op til flere gange inden man skal afsted om morgenen, hvor man t√¶nker: “Hvad t√¶nker de andre nu? Har I nogen gode r√•d til unge som g√•r med disse tanker?”

Maja og Charlotte kommer vidt rundt i psykologiske problemstillinger i denne episode, og får vendt emner som lavt selvværd, den indre kritiker og at der bliver tænkt meget i rigtigt og forkert i det mindset hvor man er meget bekymret for andre menneskers tanker.

Det er bestemt ikke ualmindeligt i teenage√•rene at man g√•r rundt med den type utilstr√¶kkelighedsf√łlelse, hvor en sn√¶ver normalitet, de sociale medier og influencers p√•virker det mentale helbred.

M√•ske kommer man selv til at g√• og d√łmme andre hele tiden? Er man selv en person der selv g√•r og vurderer andre, s√• er man i en tankegang, hvor pilen ogs√• hurtigt kan pege p√• en selv. Her kan det v√¶re rigtig vigtigt at stille sig selv sp√łrgsm√•let: Ville du snakke s√•dan til din bedste veninde? Du skal snakke til dig selv, som om du selv var din allerbedste ven, du skal passe godt p√• dig selv.¬†

Lyt med i denne episode og bliv klogere p√• hvordan man l√¶rer at hvile mere i sig selv og give slip p√• bekymringstankerne….

Maja Vain Gilbert

Autoriseret psykolog

Charlotte Kjærgård

Autoriseret psykolog

Vi vil blive super glade hvis du:

  • Abonnerer p√• os i din podcast app eller p√• YouTube
  • Anmelder os i iTunes

Vil du læse mere om RadioPsykologerne eller skrive et brev til os?

Så gå ind på forsiden for vores podcast og tjek os ud.

Få besked når RadioPsykologerne udgiver nye podcast-episoder

Læs UngTerapis Privatlivspolitik og Mailchimp's privatlivspolitik.

 

Lyt til andre episoder her:

Jeg er bange for, hvad folk tænker om mig

 

FAQ – Ofte stillede sp√łrgsm√•l om at v√¶re bange for hvad andre t√¶nker

ūüĒć Er du bange for, hvad andre t√¶nker om dig?

S√• lyt med i den her podcast-episode, hvor de to psykologer, Maja Vain Gilbert og Charlotte Kj√¶rg√•rd, tager emnet op og l√łfter sl√łret for deres bedste r√•d til dig, som er bange for, hvad andre t√¶nker om dig. Lyt til episoden lige her!

‚̧ԳŹ Hvad kan jeg selv g√łre for at hvile mere i mig selv?

Det kan fx. v√¶re rigtig vigtigt at stille sig selv sp√łrgsm√•let:¬†De ting jeg fort√¶ller mig selv – Ville jeg snakke s√•dan til min bedste veninde?¬†Du skal snakke til dig selv, som om du selv var din allerbedste ven, du skal passe godt p√• dig selv.¬†Et simpelt men effektivt trick til en mere selvk√¶rlig attitude. Hvis du lytter med til podcast-episoden f√•r du alle vores bedste r√•d! Du finder episoden lige her!

ūüí≠ Jeg er bange for hvad andre t√¶nker om mig. Har jeg behov for psykologhj√¶lp?

Er du bange for hvad andre t√¶nker om dig, og er i tvivl om psykologsamtaler er noget for dig?¬†S√• pr√łv vores test:¬†Har jeg brug for en psykolog?¬†S√• f√•r du vores faglige vurdering p√• 1 minut.¬†Du finder testen via dette link!

2020-07-17T10:28:49+01:00

Læg en kommentar